2024.03.29. - Auguszta

Isteni baunty torta

Isteni baunty torta
Isteni baunty tortaA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját fehéredésig kihabosítjuk, a szárazanyagokat összeforgatjuk. A sárgáját óvatosan a fehérjébe forgatjuk, végül fokozatosan beleszórjuk a kakaós keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt formában 4-5 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk a vaníliával, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. 3-4 percig forraljuk, folyamatosan kevergetve. A kókusztól krémes és sűrű lesz a massza, amely hűtés után könnyen szeletelhető.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha mégis túl folyékonynak tűnik, 1 teáskanál kókuszliszttel lehet sűríteni. A krémet a piskótára simítjuk és amikor kihűlt, fél órára fagyasztóba tesszük.

A bevonathoz a tejszínt felforraljuk, ráöntjük az apróra tört csokoládéra és simára keverjük. A formából kivágott tortára simítjuk, hagyjuk, hogy megdermedjen és már szeletelhető is. Aki szeretne a külseje lehet szórni még további kókuszreszeléket.

Hozzávalók:

Piskótához:

- 2 tojás
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek kakaópor
- 1 ek liszt

Töltelékhez:

- 20 dkg kókuszreszelék
- 2,5 dl tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 3 ek cukor

Bevonathoz:

- 100 g étcsokoládé
- 1 dl tejszín

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!