Az ananászt apró darabkákra vagdaljuk és a levét jól kinyomkodjuk. Az ananászlében feloldjuk a zselatint. A kefirbe belekeverjük az ananászt, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Ezután hozzáadjuk az ananászlében feloldott zselatint is. Ezt a masszát hagyjuk a hűtőben kicsit dermedni körülbelül fél óra hosszat. Közben felverjük a két pohár tejszínt cukorral és ezt is hozzákeverjük a kefires masszához. A piskótaalapot belehelyezzük a sütőformába, ráöntjük a dermedt krémet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Másnap fogyasztható. Nagyon finom frissítő hatású édesség.
Hozzávalók:
- 1 piskótaalap
- 2 pohár kefir
- 2 pohár tejszín
- 1 citrom
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 doboz ananászkonzerv
- cukor ízlés szerint
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!