rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Májleves

  • Share on Tumblr

    MájlevesA sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egyet forralunk rajta, utána ízesítjük sóval, kevés citromlével. A tejfölt kis tálkába öntjük, merünk rá a forró levesből, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a leveshez öntjük. A levest már nem forraljuk tovább, a tejfölt jól elkeverjük benne, és azon mód tálalhatjuk. Ha valaki úgy szereti lehet krumplit is főzni a levesbe.

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sertésmáj,
    - pár szem egész bors,
    - 1 babérlevél,
    - 1 fej vöröshagyma,
    - 1 evőkanál liszt,
    - 1 evőkanál olaj,
    - 1 teáskanál pirospaprika,
    - 2 dl tejföl,
    - kevés citrom vagy ecet,
    - 1,5 liter víz


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Papagáj süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg porcukor
    - 4 db tojás
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg liszt
    - csipet só
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl tejföl
    - 1 csomag csokoládés pudingpor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 1 csomag puncs ízû pudingpor
    - margarin és liszt a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó csokoládé
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - színes dekor cukor

  • Szarvashús barna mártalékban vérrel

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor;

    A mártáshoz: 100 g vaj, 80 g vöröshagyma, 50 g liszt, 200 g vér;

  • Zöldséges pecsenye

    Egy kiló szép felsál szeletet tegyünk lábasba egy kanál zsírral, sóval és két deci ecettel. Tegyünk bele egy szál tiszta és karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, egy fô vöröshagymát és néhány szem borsot.

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Mákos-vajas sült birs

    Hozzávalók: 2 nagy birsalma, 8 dkg vaj, 2 narancs leve, 10 dkg porcukor, 2 evõkanál mák.

  • Sós, omlós tészta

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg nagy darabokra vágott vaj, 1 tojássárgája, 1-2 evõkanálnyi víz, egy csipetnyi só.

  • Savanyú burgonya fõzelék

    Egy kiló burgonyát héjában puhára fõzünk, leszûrjük s kissé hûlni hagyjuk. Ezalatt egy nagy kanál zsírt fölolvasztunk egy lábasban és kellõ mennyiségû lisztbõl rántást készítünk s ezt világos barnára hagyjuk pirulni.

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Brokkolisaláta mustáros-tojásos öntettel

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit brokkoli, 1 paradicsompaprika, 1 kávéskanál mustár, 6 evõkanál olaj, 2 kemény tojás sárgája, 2 evõkanál 5%-os borecet, só.

  • Alufóliában sült csirkecomb, körettel

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Sárgadinnyeleves hidegen

    Hozzávalók:

    1kg sárgadinnye, 10 dkg porcukor, 0,5 dl borpárlat, 1 dl édes fehérbor, 2 dl tejszín, 1 db citrom, só, szegfûszeg, egész fahéj, egész fehér bors

  • Kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Virsli pongyolában

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 1 csomag (450 g) mélyhûtött leveles tészta, 1 tojás.

  • Szarvashús polgári módon

    Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré, 100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg, kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor, 120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor;

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Forró csoki házilag

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Szõlõs metélt

    Hozzávalók:

    50 dkg metélt tészta (széles), 30 dkg piros szõlõ, 3 tojás, 14 dkg cukor, 4 dkg vaj, 1 citrom, 1,5 dl tejföl, só, olaj, a tepsi szórásához zsemlemorzsa, a tálaláshoz porcukor

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...