A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, akkor ezt a lépést kihagyjuk.) A vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tésztát. Erre jön a csirkemell, végül pedig a brokkoli. Leöntünk a besamelmártással, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben megpirítjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 25 dkg penne (vagy bármilyen tészta)
- 30 dkg csirkemell filé
- 20 dkg brokkoli
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 4 dl tej
- 10 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál napraforgó olaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!