rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gofri

  • Share on Tumblr

    GofriA tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel, majd belekeverjük a lisztet. A csokit aprócska darabokra vágjuk, esetleg durvára reszeljük és a masszához adjuk. A gofrisütőt enyhén kivajazzuk, felforrósítjuk, majd 2 bő evőkanalálnyit teszünk bele a masszából, és sütjük. A tetejére lekvárt, reszelt csokit, vaníliakrémet, porcukrot, stb. teszünk, ha szeretjük. De magában is tökéletesen finom. Ha más ízűt szeretnék, csoki helyett más alapanyagot is rakhatunk a tésztába, ízlés szerint.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 4 tojás
    - 15 dkg cukor
    - 10 dkg vaj
    - 10 dkg étcsoki
    - 1,5 dl tejföl


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Articsóka, mártással

    4 közepes articsóka, 1 l víz, 6 dkg vaj, 2 dl kefir, 1 ek. petrezselyemzöld, 4 ek. rozsliszt, só, fél citrom, só.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 MK bazsalikom, 1 KK ételízesítõ, 1MK petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Tepsis kelkáposzta

    Hozzávalók (4 személyre): 70 dkg kelkáposzta, 2 nagy, héjában fõtt burgonya, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 db egész tojás, 1 teáskanál édes piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi törött köménymag.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Tolófánk

    Hozzávalók: 1/2 liter tej, fél kg liszt, 5 deka vaj, 8 tojás, só, porcukor és olaj a kisütéshez.

  • Marántkrémleves

    Hozzávalók: 500 g darált pattogatott amaránt, 2,5 l zöldségleves, 2 és1/2 nagy zöldhagyma, 2 és 1/2 nagy fej vöröshagyma, 100 g vaj, 250 g tejszín, fehérbors, kevés szerecsendió, reszelt sajt, metélõ hagyma.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor, petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Emmentáli parasztsonka

    Hozzávalók: 1 parasztsonka, 2 dl tej, vagy diónyi vaj, 1 hagyma, melyet babérlevéllel és szegfûszeggel tûzdelünk meg, 1 pórészál.

  • Amerikai padlizsánsaláta

    Hozzávalók: 2 szép padlizsán, 3 szem bors, 1 babérlevél, 1 csokor kapor, só. A mártáshoz: borral hígított 10 százalékos ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött bors, kávéskanál majoránna, egy csapott kávéskanál bazsalikom, egy csapott kávéskanál só.

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Vietnámi Pho leves

    Hozzávalók (4-6 fõre): fél csirke (vagy a mennyiségnek megfelelõ csirke darabok), 1 csomag leveszöldség, 3 dkg szárított shiitake gomba, 20 dkg brokkoli, 1 nagyujjnyi darab gyömbér, 6 db újhagyma, 2 chilipaprika, 6 db szegfûszeg, 2 rúd fahéj, 1 tk feketebors, kevés só, 3 ek szójaszósz, 40 dkg ázsiai tészta, 10 dkg szójababcsíra, 2 zöldcitrom.

  • Sangria

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra. Keverd össze a paprikát, hagymát, a kihült rizst és csirkét, majd locsold le az olajból ecettel, borssal és tört fokhagymával készített páclével. Jól keverd össze, majd 1-2 órát érleld hûtõszekrényben.

  • Tavaszi rizs

    Hozzávalók: 25 deka rizs, 50 deka zõldborsó, 25 deka kolbász, 4keménytojás, 5 deka vaj, 2 evõkanál olaj, 5 deka reszelt sajt, 1 húsleveskocka, só, csipet cukor, 1 csomó petrezselyemzõld.

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók: 8 db. csirkecomb, 1 leveskocka, 2 db. sárgarépa, 1/2 kg. cukorborsó, 1 kis karfiol, 4 kis karalábé. Ízlés szerint: petrezselyemzöld, paprika, bors, só.

  • Cukkini leves paradicsomosan

    Cukkini leves paradicsomosanA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a tetejét meghintjük cukorral, sóval. Kis darabka vajat és egy bazsalikomlevelet teszünk a tetejére, és 10 percre 180º C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, hogy megpuhuljon. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek. A paradicsomokat a sütőből kivéve egyenként kicsúsztatjuk a héjukból. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és a maradék előhevített vajon, állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomhúst és 10 percig pároljuk.

  • Grillezett zöldség

    Hozzávalók:

    4 kemény húsú paradicsom, 2 csõ kukorica, 2 fej fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál apróra vágott zöld fûszernövény

  • Pikáns ecetes cukkini

    Hozzávalók: 3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál koriandermag.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...