
A vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.
Tojással megkenjük, kevés cukorral megszórjuk. A forró sütőben 15-20 percig szép barnára sütjük. A rácson hagyjuk hűlni.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg világos nádcukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tojás, felverve
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- extra cukor