rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fahéjas csiga

  • Share on Tumblr

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Tojással megkenjük, kevés cukorral megszórjuk. A forró sütőben 15-20 percig szép barnára sütjük. A rácson hagyjuk hűlni.

    Hozzávalók:

    - 5 dkg vaj vagy margarin
    - 5 dkg világos nádcukor
    - 2 tk őrölt fahéj
    - 1 tojás, felverve
    - 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
    - extra cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 tojás, 3 dl tejföl, egy kanál libazsír, 1 kk só.

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Pikáns metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 szelet zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 db marhahúsleves kocka, fél db citrom leve és héja, 1 ek kristálycukor, 1 ek liszt, 1 tk mustár, 1 db babérlevél, 1 mk tört borókabogyó, 1 mk tört koriander, 1 mk tört mustármag, 1 csipet só, 1 csipet törött fekete bors.

  • Sárgabarack - sárgarépa lekvár

    Hozzávalók: 35 dkg magozott sárgabarack, 15 dkg sárgarépa, 1 citrom leve és héja, 30 dkg cukor.

  • Betyárborda göngyölve, kaprospaprika mártással

    Sertéskarajból nyitott szeletet vágunk, amibe elõre elkészített kolbásztölteléket helyezünk. Feltekerjük és alufóliába csavarjuk, hogy pároláskor ne nyíljon ki.

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Hagymás - tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Afrikai harcsa

    Hány személyre 4 személyre: 60 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1 kisk. só, 1 mk. Erõs Pista, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, fél kisk. ételízesítõ por, olaj.

  • Almachutney, sültekhez

    Hozzávalók: 2 alma ,fél vöröshagyma ,fél marék mazsola ,kis mokkáskanál õrölt gyömbér ,csipet chilipor ,2 dl almaecet ,1 csipet só,1 evõkanál barna cukor

  • Puncsos szelet

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 8 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál méz
    - 1 dl tej
    - 5 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 cs. puncs ízû pudingpor
    - 7 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg porcukor
    - 1 db rumaroma
    - 1 cs. babapiskóta

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Tepsis spagetti

    Tepsis spagettiA tésztát enyhén sós vízben készre főzzük. Amíg fő a tészta, apróra vágjuk a megtisztított hagymát, üvegesre pirítjuk olajban, majd hozzáadjuk a löncshús konzervet melyet sűrűn kevergetünk és kb 5 perc után levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy serpenyőben kevés víz hozzáadásával a fűszerekkel felforraljuk, ezt is félre tesszük. A kifőtt tésztát leszűrjük. Előveszünk egy kisebb de magasabb oldalú tepsit az alját vékonyan olajozzuk. A tészta harmadát a tepsi aljába helyezzük majd ráöntjük a paradicsom szósz felét, majd a második harmad tészta és ráöntjük a hagymás löncshúst.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez;

  • Töltelékes fasírt

    Töltelékes fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Tyúkhússal töltött paprika

    Hozzávalók: 1 db (kb.40 dkg) tyúkmell, 10 dkg füstölt szalonna, 8 csõ zöldpaprika, 2 zsemle, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, köretnek: 1 kg burgonya.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: három ek. olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Balín-aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj,

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Mézes fehérrépaleves

    Hozzávalók: 1 kg fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 4 evõkanál méz, 2 dl tejszín, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...