rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sonkás-cukkinis pite

  • Share on Tumblr

    Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A peremről lelógó széleit levágom, alját villával megszurkálom, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütöm.

    A kihűlt zöldséges tölteléket a tésztára kanalazom, elegyengetem. A tojásokat és a tejszínt villával felverem, majd ráöntöm a töltelékre. Megszórom snidlinggel és a feldarabolt fetasajttal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 20 dkg sima liszt
    - 15 dkg vaj vagy margarin
    - csipetnyi só
    - fél dl hideg víz

    Töltelékhez:
    - 1 kisebb cukkini
    - 1 nagyobb paradicsom felkockázva
    - sonka felkockázva (ízlés szerinti mennyiség)
    - 1 fej vöröshagyma
    - egy maréknyi aprított snidling
    - 5 db egész tojás
    - 1 ek. főzőtejszín
    - 10 dkg fetasajt (darabolva)
    - só, bors



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás hagymás töltött liba

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

  • Paradicsomos húsgombócok

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.

  • Göngyölt zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg gépsonka vagy füstölt fõtt sonka, 3-4 evõkanál olaj, 8-10 dkg reszelt sajt, 1-2 teáskanál liszt.

  • Vörösboros málnakrémleves

    Hozzávalók: 45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, 2 kanál konyak, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 2 ek porcukor.

  • Póréhagymaleves

    Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma (kb. 3 szál), 3 dkg vaj vagy margarin, 7,5 dl húsleves, 1 tk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Csõben sült galuska

    Hozzávalók:

    1 kg reszelt cukkini (vagy spárgatök), 1 csokor kapor, 60 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, só, bors, zsemlemorzsa, 10 dkg parmezán sajt

  • Bajor májashurka

    Hozzávalók: 1 kg fejhús, 1 kg tokaszalonna, 1 kg máj, 1 liter abalé, 7 dkg só, 15 dkg apróra vágott hagyma, 2 ek zsír a hagyma párolásához, 5 kk õrölt feketebors, 3 kk majoranna, késhegynyi szegfûbors.

  • Ínyenc krém

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.

  • Gombás, sajtos sült tészta

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj.

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Kaporszósz, Kapormártás

    Hozzávalók: 5 dkg zsír, 3 ek liszt, 1 csomó kapor, só, tej.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Kínai csirkemellcsíkok

    Hozzávalók: 1 kg-os csirkemell, 1+4 ek olaj, 1 ek citromlé, 3 ek szójaszósz, 1/2 kk õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek keményítõ, só.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!

  • Kakaós csiga

    Hozzávalók:

    tészta: 1/2 kg liszt, 3 dl tej, 1 csomag élesztõ és a felfuttatásához tej, cukor, só, 1 tojás, 1 kanál étolaj; 2-3 dl tej - erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához
    töltelék: 1 Ráma margarin, 4 evõkanál kakaópor, cukor (ízlés szerint)

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 100 g gesztenyemassza
    - 4 dl tej
    - 4 dl tejszín
    - 2 tojássárgája
    - 2 cl rum
    - 1 cs. vanília puding
    - fahéj
    - citromhéj
    - szegfûszeg
    - só

  • Olasz spagetti

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

  • Magyaros krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 evõkanál pirospaprika
    - 1 vöröshagyma
    - 2 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - babérlevél
    - só
    - olaj

  • Saláta tzacikivel

    Hozzávalók:

    1 nagyobb kígyóuborkam, 1 nagy pohár sûrû tejföl, 1 szál póréhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál oliva olaj, pár szem olajbogyó, só, õrölt bors

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...