rss
  • Citromos mignon házilag

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Citromos mignon házilagA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel.

    Hűtőbe tesszük egy időre. A bevonáshoz megmelegítjük a fondant-t 40-45 fokra, hígítjuk vízzel, ha szükséges (tehetünk bele egy tojásfehérjét, amikor még hideg, attól szép fényes lesz a fondant). A fondant-t mikor megfelelő állapotú, külön szedjük, ha különböző színűekre szeretnénk ízesíteni vagy színezni. A betöltött süteményt még egy darabban kivesszük a hűtőből, levágjuk körben a szélét egyenesre, majd feldaraboljuk a nekünk tetsző formára, nagyságra. Belemártjuk a süteményt a fondant-ba, és rácsra tesszük, hogy a felesleg lefolyhasson róla. Díszítjük a külön félretett színezett fondant-nal.

    Hozzávalók:

    A piskótalapokhoz (2 lap):

    - 10 evőkanál liszt
    - 10 ek cukor
    - 10 db tojás

    A kakaós piskótalaphoz (1 lap):

    - 5 db tojás
    - 5 ek cukor
    - 4 evőkanál liszt
    - 1 ek cukrozatlan kakaópor

    A krémhez:

    - 5 csepp citrom aroma
    - 5 dl tej
    - 1.5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    - 15 dkg cukor (kristály)
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg margarin

    A bevonáshoz:

    - 1 kg cukormáz


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkés-brokkolis tészta

    Csirkés-brokkolis tésztaA húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk

  • Csöregefánk

    Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.

  • Hagymafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg hagyma
    - 1 ek. olaj
    - 1 ek. liszt
    - 1,5 dl fehérbor
    - 1,5 dl erõleves
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk. majoránna
    - só, bors
    - csipetnyi szerecsendió

  • Ínyenc mártás

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.

  • Pacalpörkölt

    Hozzávalaók: 1 kg elõfõzött pacal, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek paprika, egy kanál zsír, vagy olaj, 1 zöldpaprika, késhegynyi bors, só, zellerlevél.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Tejszínes lencsekrémleves

    Hozzávalók:
    30 dkg sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg lencse, 6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 2 dkg só, 2 dkg hagyma, 1 dl fõzõtejszín, 1 tojás sárgája,
    1 db zsemle;

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Pásztorsaláta

    Hozzávalók:

    5 paradicsom, 2 kisebb hagyma, 1 erõs paprika, 2 uborka, petrezselyem, olívaolaj, citromlé, só

  • Krumplifõzelék paradicsomosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli - hámozva, kockákra aprítva
    - 15 dkg paradicsompüré
    - 1/2 dl olaj
    - 4-5 dkg liszt
    - 1 zeller
    - 2 babérlevél
    - kb. 1 teáskanál õrölt pirospaprika
    - kb. 1 teáskanál õrölt kömény
    - 1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
    - 2-3 evõkanál cukor - ízlés szerint
    - só

  • Baconos húspogácsa

    Hozzávalók:

    1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 20 dkg bacon szalonna, fogpiszkáló, gyorsfagyasztott hasábburgonya

  • Habos-rácsos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg finomliszt
    - 25 dkg rétesliszt
    - 3 tojás sárgája
    - 15 dkg cukor
    - 20 dkg zsír
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl tej
    - kevés kekszmorzsa

    A töltelékhez:

    - 3 tojás fehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg sárgabaracklekvár
    - 5-6 szem reszelt alma
    - 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    - durvára vágott dió

  • Francia kulinária

    Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyûrûjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülõ Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd.

    Zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához.

    Az ország minden sarkában meglestük a kulinária mestereit, hogy végignézzük, megjegyezzük, mitõl minõség a minõség, s hogy megfejtsük az ízek titkát.

  • Balalajka

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, s a tetejét a narancshéjjal megpermetezzük.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.