
A salátát, a paradicsomokat és az uborkát megmossuk, tetszőleges méretűre daraboljuk, majd tálba tesszük. Az újhagymákat hosszában félbevágjuk, majd összefogva, mintha karikáznánk, felvágjuk. A joghurtba szórjuk, és összekeverjük. A fűszereket tehetjük az első lépésben vagy a második lépésben szereplő keverékre is, és összekeverhetjük. Felszolgálás előtt közvetlenül rakjuk rá a zöldségekre a joghurtos elegyet, vagy akár külön is ki lehet tenni az asztalra, és akkor mindenki magának szed. Tálaláskor is szórható a tetejére egy csipet oregánó.
Hozzávalók:
- 240 g jégsaláta vagy fejessaláta
- 1 db nagy paradicsom
- 180 g kígyóuborka
- 4 szál újhagyma
- 120 g natúr joghurt
- ízlés szerint fűszerek, pl. oregano