
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 db tojássárgát és tovább keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tejszínt felverjük keményre, a tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük. Megkenjük a kihűlt tortalapot és díszítjük kivivel. Tetejére tortazselét teszünk, amit a tasakon található leírás szerint készítünk el. Hűtőben tároljuk amíg a zselé rá nem dermed.
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg Rama
- 15 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 3 kanál keserű kakaópor
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 450 g tejföl
- 2,5 dl tejszín
- 3 kanál porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- pár csepp zöld ételfesték
Tetejére:
- 2 db kivi
- 1 csomag tortazselé