rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kivitorta

  • Share on Tumblr

    KivitortaA margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 db tojássárgát és tovább keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tejszínt felverjük keményre, a tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük. Megkenjük a kihűlt tortalapot és díszítjük kivivel. Tetejére tortazselét teszünk, amit a tasakon található leírás szerint készítünk el. Hűtőben tároljuk amíg a zselé rá nem dermed.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 6 tojás
    - 15 dkg Rama
    - 15 dkg cukor
    - 11 dkg liszt
    - 3 kanál keserű kakaópor
    - 1 cs. sütőpor

    Krém:

    - 450 g tejföl
    - 2,5 dl tejszín
    - 3 kanál porcukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 1 teáskanál citromlé
    - pár csepp zöld ételfesték

    Tetejére:

    - 2 db kivi
    - 1 csomag tortazselé



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz, 2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Mazagran

    Hozzávalók: 1,5 dl erõs hideg kávé, 1 dl rum, 2 jégkocka, fél dl szódavíz.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék a hintéshez

    Máz:

    - 5 dkg kakaópor
    - 1-2 evőkanál tej
    - 25 dkg porcukor
    - 22 dkg margarin
    - 20 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 5 evőkanál víz
    - 20 dkg cukor
    - 5 tojás

  • Joghurtos fánk

    Hozzávalók: 3 dl natúr joghurt, 2 tojás, 45 dkg liszt, diónyi vaj (olvasztva), 3 evõkanál cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 cs sütõpor, csipet só.

  • Epres-rebarbarás krémleves

    Epres-rebarbarás krémlevesAz epreket megmossuk és egy edénybe tesszük. A rebarbara szárakat megtisztítjuk és összevágjuk kb. 2 centis darabokra, majd belerakjuk az eper mellé a lábasba. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a negyed citrom levét (ez azért is fontos, mert a citromlé segít megtartani a szép piros színt) és alaposan összekeverjük. Majd felöntjük fél liter vízzel és feltesszük kb. 15 percre főni. A negyed óra letelte után beledobjuk a mentaleveleket is és botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, hagyjuk felrottyanni és elzárjuk alatta a gázt.

  • Burgonya saláta

    Legjobb hozzá a sárga burgonya, melybõl 6-8 darabot puhára fõzve, leszûrünk és kihûlni hagyjuk.

  • Gombaragu-leves

    Hozzávalók: 10-10 dkg késõi laskagomba, ízletes vargánya, kerti csiperke, 15 dkg filézett csirkemell, 2 szál sárgarépa, 5 dkg zöldborsó, 10 dkg karfiol, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 db tyúkhúsleveskocka, 1 dl étolaj, 2 dkg liszt, friss petrezselyemzöld, õrölt fehér bors, só.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsû, vagy macskapöcsû erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dl tej, 30 dkg búzadara, citromhéj, só.

  • Curry-s rántotta

    Hozzávalók: 3db tojás, 1 kis fej hagyma, sajt reszelve, 1 csapott kávés kanál curry, fél kávés kanál chilisbab fûszer,1 kávéskanál foghagymapor, 1 nagy evõkanál tejföl, maradék páriszi v. sonka, csipet só bors.

  • Almaleves habgaluskával

    Hozzávalók: 4 db alma 8 szem aszaltszilva 2-3 evõkanál cukor reszelt citromhéj, 1/2 teáskanál fahéj õrölt szegfûszeg tejföl(zsírszegény) 1-2 kanál finomliszt a habgaluskához: 2 db tojásfehérje, 1 evõkanál kristálycukor 1,5 teáskanál õrölt fahéj.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Kapros túrókrém

    Fél kiló tehéntúrót áttörök a krumplinyomóval, hozzákeverek egy ujjnyi vastag füstölt szalonnából készült kihûlt pörcöt a zsírjával együtt, és egy fél csokor finomra vágott kaprot.

  • Fejeskáposzta saláta ananásszal

    Hozzávalók: 500 g fejes káposzta, 200 g ananász, salátaöntet.

  • Fûszeres sült krumpli mentás joghurttal

    Hozzávalók:

    A krumplihoz: 40 dkg krumpli, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szárított chili , 1 ek. õrölt, római kömény, 0,5 ek. curry, olaj, só

    A joghurthoz: 1 dl natúr ivójoghurt, 1 ek. szárított menta, 3 ek. víz

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Spagetti pizza

    Alap: 1 csomag spagetti, 2 tojás, 2 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...