2024.04.25. - Márk

Házi sajtos perec

Házi sajtos perec
Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Végül tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk. 15-20 percig kelesztjük, majd 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 5 dkg puha margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 3 tojássárgája
- 2,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!