2024.05.07. - Gizella

Madártej

Madártej
MadártejTojásfehérjét a sárgájától különválasztjuk, fehérjébe egy evőkanálnyi citromlét teszünk, (ettől biztos, hogy verődni fog), jó keményre felverjük kb.10 dkg cukorral. Közben egy nagy lábasba felteszünk vizet főni, mikor forr, és a fehérje is jó kemény, akkor evőkanállal beleszaggatunk a fehérjéből, úgy, hogy ne érjenek össze. Nem szabad sokáig főzni, mert akkor is összeesik a hab. Úgy 4-5 másodpercig várunk és fordítjuk, kitesszük egy edénybe, lefedjük, hogy ne hűljön ki. Az összes fehérjét így kiszaggatjuk, ha kész van, feltesszük a tejet forrni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Míg várunk a tejre, addig a sárgájával elkeverjük a vaníliáscukrot, vaníliás pudingot, kristálycukrot. Ha jó meleg a tej, akkor öntünk belőle a sárgájához és jól elkeverjük csomómentesre. Amikor már gyöngyöz a tej, de még nem forr, akkor beleöntjük a sárgájás elegyet és habverővel csomómentesre keverjük. Addig főzzük, míg meg nem húz, de vigyázzunk, nehogy forrjon, mert akkor csomós lesz a krém a sárgájától. Ha megfőtt, ráöntjük a habokra.

Hozzávalók:

- 1,5 liter tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg kristálycukor
- 4 tojás

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!