rss
  • Vegyes zöldségesrizs

  • Share on Tumblr

    Vegyes zöldségesrizsEgy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd föltesszük a felszeletelt lilahagymát, az apróra vágott paradicsomot, a nagyon vékonyra szelt céklát, kicsi rózsákra szedett brokkolit, a felkockázott krumplit. Rálocsoljuk a szójaszószt és sózás után fedő alatt párolódni feltesszük takaréklángon. Sűrűbben kavargassuk, mert könnyen odakap. Ha már a répa és a krumpli körülbelül félpuhára párolódott, hozzáöntünk két deciliter vizet és rizst. Elkeverjük és a fedőt visszahelyezve addig pároljuk, míg a rizs meg nem puhul teljesen.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Ecetes fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 1/2 tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Spenótos penne olívabogyóval

    Hozzávalók: 1 kg penne tészta, 60 dkg spenótlevél, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, 2 kanál tejföl, olaj, 30 db fekete olívabogyó, só, bors, (parmezán sajt);

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt.

  • Milánói spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg darált hús, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfû, 1 kk. cukor, csipet fahéj, 5 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt /Trappista/.

  • Húsvéti joghurtos kevert saláta

    Hozzávalók:2 db fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 1 -1 db. vagy fej friss saláta és húsvét napján hogy nem dolgozzunk olyan sokat 1 üveg joghurtos saláta öntet (azonban készíthetjük 1 pohár joghurt, 1 csomag zöldfûszer és pár csepp Stevia kivonat, esetleg cukor hozzáadásával a dresszingünket);

  • Tojásleves

    Hozzávalók:

    - 2 evõkanál liszt
    - 1 evõkanál õrölt paprika
    - 1 csipet fûszerkömény
    - só
    - 4 db tojás
    - 1,5 liter víz
    - kevés olaj

  • Almás-tökös muffin

    Hozzávalók: 2½ csésze liszt,2 csésze reszelt alma,1 tk szódabikarbóna, ½ tk só, 2 tojás, ½ csésze olaj,1 csésze sütõtök konzerv átpasszírozva, 1 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 csésze cukor. Tetejére: ¼ csésze cukor, 2 evõkanál liszt, 4 tk vaj.

  • Bazsalikomleves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.

  • Szalagos fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 + 1 EK porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 cl rum, késhegynyi só.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
    1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Rakott karalábé

    Megpirítunk üvegesre egy evõkanál olajon egy kiskanál reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet), és hozzáadunk egy csomó megtisztított, vékonyan felszelt karalábét. Ha friss hagymából készítettük, megsózzuk.

  • Francia sajtleves

    Hozzávalók: 15 dkg reszelt sajt /parmezan, de lehet trapista/, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1.2 liter húsleves /kockából is lehet/, 1 dl száraz fehér bor, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, szerecsendió.

  • Ananászfagylalt

    Hozzávalók: 3 dl tejszín, 1 kis doboz lecsöpögtetett ananászkonzerv, 1,5 dl ananászlé, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál citromlé, csipetnyi só.

  • Francia mustármártás

    Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evõkanál víz, 2 tojássárgája, fél citrom leve, só, õrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány tárkonylevél;

  • Eperszósz

    Hozzávalók: 3 evõkanál cukor, 0,5 dl víz, néhány csepp citromlé, 2/3 csésze (15 dkg) eper.