rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Vegyes zöldségesrizs

  • Share on Tumblr

    Vegyes zöldségesrizsEgy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd föltesszük a felszeletelt lilahagymát, az apróra vágott paradicsomot, a nagyon vékonyra szelt céklát, kicsi rózsákra szedett brokkolit, a felkockázott krumplit. Rálocsoljuk a szójaszószt és sózás után fedő alatt párolódni feltesszük takaréklángon. Sűrűbben kavargassuk, mert könnyen odakap. Ha már a répa és a krumpli körülbelül félpuhára párolódott, hozzáöntünk két deciliter vizet és rizst. Elkeverjük és a fedőt visszahelyezve addig pároljuk, míg a rizs meg nem puhul teljesen.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos báránysült

    Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál mazsola, 5 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg penne tészta
    - 1 fej hagyma
    - 15 dkg cukorborsó
    - 3 db sárgarépa
    - só
    - bors
    - oregánó
    - 1-2 db cukkini
    - 15 dkg reszelt sajt

  • Szilveszteri sajttorta

    Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3 evõkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefõtt), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg fõtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sör, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
    mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.

  • Málnás piskóta

    Málnás piskótaA vanília pudingot simára kikeverjük a kristálycukorral és egy deciliter vízzel(de tejjel is készíthető), majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, alaposan elkeverjük majd felfőzzük. A margarint a porcukorral simára kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

  • Betyárzöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.

  • Mézes-fûszeres saláta

    Hozzávalók: salátalevelek, köménymag, gyömbér, bors, 2 evõkanál méz, ecet, 1 evõkanál tejföl.

  • Stefánia rizs

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.

  • Bodzavirágos kalács

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 7 ek fruktóz (vagy cukor), 10 dkg vaj, egy csipet só, 1 ek vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja és leve, ¼ kk gyömbérpor, 3 dl kézmeleg tej, 2 dkg élesztõ, 7 tányér bodzavirág.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Habart tojás túróval

    Hozzávalók: 2 db tojás, 2 dl tejszín, 20 dkg túró, 1 dkg só, 5 dkg vaj.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...