rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zsemlegombóc

  • Share on Tumblr

    ZsemlegombócA szikkadt zsemléket apró kockákra kell vágni/tépni és jó alaposan meglocsolni a tejjel. A tojásokat habosra kell verni és hozzáönteni a masszához, majd meghintjük a liszttel. A hagymát kis olajon meg kell dinsztelni és ezt is a masszához adni. Megsózzuk, ízlés szerint megfűszerezzük és közepes gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz felszínére. Amikor kiszedjük, hagyjuk külön megszikkadni őket, mert ha egymásra halmozzuk, akkor széttörik.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 4 zsemle
    - 3 tojás
    - 2 dl tej
    - 2 kanál liszt
    - só
    - olaj
    - 1 fej hagyma
    - petrezselyem
    - majoranna


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros burgonyaleves (Krumplileves)

    Fél kg tisztított burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, egy nagy fej tisztított hagyma, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk só, 1 ek pirospaprika, 5 adag csipetke.

  • Túrós-almás turmix

    A hozzávalókat összeturmixoljuk és készen is van. (Kicsit sûrû lesz a tojás és a túró miatt.)

  • Vadpác vaddisznóhoz

    Hozzávalók: 5 dl vörösbor, 0.5 dl gin, vagy konyak, 2-3 ek chili szósz, vagy erõs paprika, 2-3 gerezd fokhagyma összetörve, vagy kaparva, 1-2 ek mustár, 1 ek szójaszósz, 1 húsleves kocka.

  • Üvegtészta zöldséggel

    Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;

  • Csokitorta nutellásan

    Csokitorta nutellásanKenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tortaforma karikát rakjuk úgy össze, hogy az aljába rakjuk bele papírt, és úgy csatoljuk rá az oldalát. Az oldalár is lehet sütőpapírt rakni, így a végén könnyebben kivehető a torta. A vajat folyósra olvasztjuk. A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal.

  • Borjúsült sós uborkaraguval

    Hozzávalók: 1,2 kg borjúcomb, babérlevél, 1 hagyma, 1 fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, bors, só, olaj, 10 dkg sósuborka, 10 dkg gomba, 5 dkg szalonna, tárkony, tejföl.

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 10 dkg reszelt sajt, 5 dl paradicsomlé, 1 dl olal, 5 dkg vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, só, bors, cukor.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, Ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoránna.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez;

  • Habos málnás

    Hozzávalók:

    - 25 dkg édeskés kétszersült
    - 2 dl nem túl erõs fekete kávé
    - 25 dkg friss málna
    - 5 db tojásfehérje
    - kevés cukor

  • Fokhagymaleves

    FokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Kölesfelfújt

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

  • Töltött kelkáposzta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 40 dkg trappista sajt, 30 dkg sonka, 20 dkg liszt, 50 dkg zsemlemorzsa, 5 db tojás.

  • Házikészítésû banánfagylalt

    Hozzávalók: 5 személyre: 5 db fagyis pálcika, 5 db banán, egy kocka házicsoki (lehet akár feher csoki is), egy tasak habpor.

  • Pezsgõpuncs

    A hozzávalókat külön-külön hûtse be, majd a pezsgõ kivételével lehûtött üvegtálba öntse õket össze. A tálba tegyen egy nagyobb darab jeget, a pezsgõt közvetlenül tálalás elõtt adja hozzá.

  • Joghurtos padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    4 kicsi padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl natúr joghurt, só, frissen õröltbors, kis csokor petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, 1 ek. olívaolaj

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.

  • Rumos banánfánk

    Hozzávalók: 4 db banán (ha a banán túlérett, akkor is jó), 3 evõkanál rum, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás 2,5 dl édes fehérbor, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só;

  • Zöldséges pulyka pennével

    Egy vöröshagymát felaprítok, kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadok 30 dkg csíkokra vágott pulykahúst. Átforgatom és vízzel felengedem.

  • Karácsonyi mézes

    Hozzávalók:

    25 deka melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört szegfûszeget összegyúrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütõporral.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...