rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zsemlegombóc

  • Share on Tumblr

    ZsemlegombócA szikkadt zsemléket apró kockákra kell vágni/tépni és jó alaposan meglocsolni a tejjel. A tojásokat habosra kell verni és hozzáönteni a masszához, majd meghintjük a liszttel. A hagymát kis olajon meg kell dinsztelni és ezt is a masszához adni. Megsózzuk, ízlés szerint megfűszerezzük és közepes gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz felszínére. Amikor kiszedjük, hagyjuk külön megszikkadni őket, mert ha egymásra halmozzuk, akkor széttörik.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 4 zsemle
    - 3 tojás
    - 2 dl tej
    - 2 kanál liszt
    - só
    - olaj
    - 1 fej hagyma
    - petrezselyem
    - majoranna


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkinis-sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Törpeharcsa paprikás

    Hozzávalók:

    20-25 db méretes törpeharcsa, 1 liter szegfûgomba, 2 doboz tejföl, 1 dl olaj, két fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, kanálnyi liszt, 1 liter szekszárdi kékfrankos, só, bors, õrölt erõs és édes paprika

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Csülkös pacalpörkölt

    Hozzávalók 8 személyre: 2 kg pacal, 1 nagyobb, húsos csülök, 2 evõkanál ételízesítõ por, 1 dl ecet, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-2 db paprika és paradicsom, 3 evõkanál pirospaprika, só, õrölt bors, 1 cseresznyepaprika.

  • Csokis kókuszkocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 400 g finom liszt
    - 250 g margarin
    - 7 tojássárgája
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 150 g porcukor
    - fél dl tej
    - 4 evõkanál kakaópor
    - magozott meggy

    Krémhez:

    - 200 g kókuszreszelék
    - 200 g kristálycukor
    - 7 tojásfehérje

    A tetejére:

    - 100 g étcsokoládé
    - fél dl rum

  • Lambada torta

    Lambada tortaA tojássárgáját a kristálycukrot 4 ek meleg vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tojások felvert habját. A felét kivajazott, kilisztezett mély tepsibe öntjük. A másik felébe 2 ek. kakaót keverünk, és azt is hozzáöntjük, majd megsütjük. A tejben cukor nélkül megfőzzük a vaníliás pudingot, majd kihűtjük. Fél csomag margarint 10 dkg porcukorral, 1. vaníliás cukorral és 1 kevés rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Rákenjük a kihűlt tésztára. A csokimázhoz 10 dkg margarint felolvasztunk 2 ek. kakaóval és melegem a krémre csepegtetjük. A tetejét meggyel díszíthetjük.

  • Resztelt máj vörösborosan

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertésmáj
    - 3 nagy fej vöröshagyma
    - 1 dl vörösbor
    - étolaj
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - só

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, paprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Csirkehúsos torta

    Hozzávalók:

    1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 60 dkg libaháj, 40 dkg libamáj, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamel mártás kb. 1 liter.

  • Gurulós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz kukoricakonzerv, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Becsináltleves

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg kelvirág, 5 dkg gomba, 5 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál olaj, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 3 tojássárgája, (kb. 1 dl tejszín), néhány csepp citromlé

  • Sajtos tekercs

    Sajtos tekercsA töltelékhez a margarint kikeverjük, és hozzáadjuk a már lereszelt sajtot. Ha a sajt nem nagyon sós, tehetünk bele egy mokkáskanál sót is. A tésztához valókat jól kidolgozzuk. Szögletes lappá nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a sajtkrémmel. Feltekerjük, és alufóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az alját szezámmagba mártjuk. Tepsibe rakosgatjuk a szeleteket, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha nem szeretjük, a szezámmagot el is maradhat az aljáról.

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók:
    3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...