rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Zsemlegombóc

  • Share on Tumblr

    ZsemlegombócA szikkadt zsemléket apró kockákra kell vágni/tépni és jó alaposan meglocsolni a tejjel. A tojásokat habosra kell verni és hozzáönteni a masszához, majd meghintjük a liszttel. A hagymát kis olajon meg kell dinsztelni és ezt is a masszához adni. Megsózzuk, ízlés szerint megfűszerezzük és közepes gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz felszínére. Amikor kiszedjük, hagyjuk külön megszikkadni őket, mert ha egymásra halmozzuk, akkor széttörik.

    Hozzávalók:

    - 4 zsemle
    - 3 tojás
    - 2 dl tej
    - 2 kanál liszt
    - só
    - olaj
    - 1 fej hagyma
    - petrezselyem
    - majoranna


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Cukkini főzelék

    Cukkini főzelékA cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.

  • Sajttorta (sós)

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz. Összegyúrjuk és betesszük a hûtõbe. Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebbõl füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem

  • Banánlikõr

    Hozzávalók: 1/2 kg banán, cukor, 250 ml tisztaszesz, 1 dl víz, rumaeszencia, fél citrom leve.

  • Húsvéti spenótos tekercs

    Hozzávalók:

    Tekercshez: 8 tojás, 500 g mirelit spenót, 4 ek liszt, só, fokhagymapor;

    Töltelékhez: 1 tubus natúr krémsajt, 150 g fokhagymás-zöldfûszeres krémsajt, csemegeuborka, felkockázva, ecetes piros paprika, felkockázva, 1 nagyobb fõtt sárgarépa, felkockázva;

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Vegyes rizstál csirkével

    Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 8 dkg császárszalonna
    - 8 dkg reszelt sajt
    - 1+1 közepes fej hagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1+1 tojás
    - 2 ek tejföl
    - só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld
    - 1-2 dkg aszalt paradicsom
    - olaj a sütéshez és a páchoz

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Sonkás hagymaleves

    Hozzávalók: 5 fej vöröshagyma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 7,5 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, õrölt szerecsendió, bors, só.

  • Csicsókaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 2 vöröshagyma, 20 dkg fûszeres kolbász, fél dl étolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.

  • Krumplis pogácsa

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 30 dkg fõtt, áttört krumpli, 2+1 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 3 dl tej, 15 dkg baromfizsír, só tapasztalat szerint, 1 dl száraz fehér bor

  • Szardellás sült sertés

    Hozzávalók:

    4 sertésnyelv, 8 szelet sliced bacon (vagy vékony szelet füstölt házi szalonna), 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa (kb. 15 dkg), 1 szál gyökér (kb. 15 dkg), 1-2 szelet zeller (kb. 10 dkg), 1 dl enyhe ecet (5%), 1 evõkanál szardellapaszta, 2 babérlevél, szemes bors, só

  • Chop suey

    Hozzávalók: 35 dkg babcsíra, 1 tojás, 15 dkg bármilyen hús, 4 evõkanál olaj, 2 ek szójaszósz, 1 tk só, 1,5 tk cukor, 2 ek fehérbor, 1 ek paradicsompüré, 4 ek tyúkleves, 1 csipet bors, 2 ek disznózsír, 4 szál zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva;

  • Tonhalas falatok

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 80 ml langyos tej, 1 csipetnyi cukor és só, 2 tojás, 1 tk olaj, 30 dkg friss tonhal, ½ dl szójaszósz, 1 tojás, só, szezámmag, chili tálaláshoz ázsiai szósz, mango chutney.

  • Citromhab

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    - 5 dkg durvára vágott dió vagy mandula
    - 1 evõkanál rum
    - 10 dkg olvasztott étcsokoládé
    - 4 tojássárgája
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg porcukor
    - 15 dkg ribiszke vagy málnalekvár
    - 5 dkg mazsola
    - 25 dkg margarin

    A tepsi kikenéséhez:

    - liszt
    - Rama

    A piskótához:

    - 7 evõkanál finomliszt
    - 7 evõkanál kristálycukor
    - 7 tojás