2024.03.29. - Auguszta

Vörösboros paradicsomos húsgombóc

Vörösboros paradicsomos húsgombóc
Vörösboros paradicsomos húsgombócA hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk össze, majd kezdjük el dinsztelni. Szórjunk a hagymára pici fűszerpaprikát, majd öntsük fel a borral, és a paradicsommal. Rotyogtassuk pár percet. Ízesítsük tetszés szerinti fűszerekkel. Közben a húst dolgozzuk össze a tojással, a sóval, és a bulgurral. A húsos masszából formázzunk kis golyókat, és rakjuk ki velük a ragut. Fedjük le, és kb. 30 percig pároljuk közepes hőfokon. Időnként rázogassuk meg, hogy a mártás befedje a húsokat mindenhol. Egyszer meg is fordíthatjuk őket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Amikor az elkészítési idő lejárt, a tejszínhez keverjük picit a mártásból a hőkiegyenlítés miatt, majd öntsük rá a ragura. Ezt követően már ne főzzük. Rázzuk össze, majd fedő alatt hagyjuk az ételt.

Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- 150 g sárgarépa
- 300 ml paradicsomlé
- 150 ml száraz vörösbor
- 1 mk provancei fűszerkeverék
- só
- 400 g darált sertéslapocka
- 50 g bulgur
- 1 tojás
- 100 ml tejszín

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!