rss
  • Vörösboros paradicsomos húsgombóc

  • Share on Tumblr

    Vörösboros paradicsomos húsgombócA hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk össze, majd kezdjük el dinsztelni. Szórjunk a hagymára pici fűszerpaprikát, majd öntsük fel a borral, és a paradicsommal. Rotyogtassuk pár percet. Ízesítsük tetszés szerinti fűszerekkel. Közben a húst dolgozzuk össze a tojással, a sóval, és a bulgurral. A húsos masszából formázzunk kis golyókat, és rakjuk ki velük a ragut. Fedjük le, és kb. 30 percig pároljuk közepes hőfokon. Időnként rázogassuk meg, hogy a mártás befedje a húsokat mindenhol. Egyszer meg is fordíthatjuk őket.

    Amikor az elkészítési idő lejárt, a tejszínhez keverjük picit a mártásból a hőkiegyenlítés miatt, majd öntsük rá a ragura. Ezt követően már ne főzzük. Rázzuk össze, majd fedő alatt hagyjuk az ételt.

    Hozzávalók:

    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 ek olíva olaj
    - 150 g sárgarépa
    - 300 ml paradicsomlé
    - 150 ml száraz vörösbor
    - 1 mk provancei fűszerkeverék
    - só
    - 400 g darált sertéslapocka
    - 50 g bulgur
    - 1 tojás
    - 100 ml tejszín


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Török krumplisaláta (Patates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek olivaolaj, 1/2 ek ecet, 1/2 ek citromlé, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.

  • Rakott mini palacsinta

    Hozzávalók: 8 palacsinta, lekvár, vaniliapuding (porból gyorsan elkészíthetõ), darált dió, csokiöntet (üveges, vagy porból készített is jó), vaj.

  • Zöldséggel töltött tortilla

    Hozzávalók 4 személyre (8 darab):

    1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 cukkíni, 1 konzerv morzsolt kukorica, 5 evõkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál ételízesítõ, 8 tortilla, 10 dkg feta sajt

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Habos piskóta

    Hozzávalók:

    Krémhez:

    - 24 db babapiskóta
    - 8 dl tej
    - 2 csomag tejszínízû pudingpor
    - 6-7 ek cukor
    - 2 egész tojás
    - 2 dl tejszín
    - 1-2 ek porcukor

    Öntethez:

    - 3 ek kakaó
    - 5 ek cukor
    - 2,5 dl víz
    - 5 dkg étcsokoládé

  • Citromos mandulamártás

    Hozzávalók: 15 dkg mandula, 1 dl olaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 0,5 dl citromlé, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, 1 púpozott teáskanál mustár.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Sajtos bundában sült csirkemell

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Irish Coctail

    Hozzávalók: 5 cl ír whiskey, 6 öntet zöld Creme de Menthe, 3 öntet zöld Chartreuse, jég.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só, a sütéshez: 50 dkg zsír.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Erotikus kókusz csók

    Hozzávalók: A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad!

  • Paradicsomos cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Baconbe tekert csirkecombok

    Hozzávalók:

    4 db csirkecomb
    8 szelet bacon
    1,5 kg burgonya
    3 fej vöröshagyma

    szárnyas fûszerkeverék
    õrölt bors
    õrölt kömény
    fokhagyma
    rozmaring

  • Szárazbab fõzelék

    1/2 liter válogatott, megmosott fehér babot lehetõleg folyóvízzel, egy fazékba fölteszünk fõni, egy darab disznóhús, füle, vagy lábával. A babnak legalább 3 óra kell, míg puha lesz s többször kell utána nézni, a víz hamar beforr s mindig utána kell önteni.

  • Banános golyó

    Hozzávalók:

    - 3 db nagyobb banán
    - 30 dkg darált keksz
    - 20 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor

  • Gombás, sajtos sült tészta

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj.