rss
  • Töltött cukkini

  • Share on Tumblr

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

    loading...

    Süssük még addig, amíg a sajt megpirul, ráolvad a tetejére, és a cukkini megpirul. Tálaláskor meglocsolhatjuk még tejföllel is.

    Hozzávalók:

    - 1 db közepes cukkini
    - 30 dkg darált hús
    - 1 fej hagyma
    - 1 paprika
    - 1 paradicsom
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 db tojás
    - 10 dkg olvadó sajt
    - só
    . bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vadas házinyúl

    Hozzávalók: 1 nyúl hátsó combja és gerince, 2 sárga-, 2 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 dl bor, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, zsír, 5 szem bors, pirospaprika, 1 citrom, mustár só. A pácléhez: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág.

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Elõzõ este a tejbe belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd a borssal ízesítjük. A sonkát egyformán fél centi vastag szeletekre vágjuk és a tejbe beletesszük. Az edényt lefedjük, és másnapig a hûtõszekrényben tartjuk.

  • Palacsintán sütött szalámi

    Hozzávalók: palacsinta, vaj, vékonyra szelt szalámiszeletek, reszelt sajt, paradicsom.

  • Juhtúrós kapros csusza

    Hozzávalók: 40 dkg csuszatészta, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók: kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó (elhagyható).

  • Túrós kuglóf

    Túrós kuglófA túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Mediterrán szalagtésztasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg szalagtészta, 4 dkg fõtt garnéla, 3 dkg szárított paradicsom, 2-2 ek fekete és zöld olajbogyó, 3 ek olivaolaj, 1 ek metélõhagyma (vágott), 2 ek balzsamecet, só, bors, cukor.

  • Tavaszi rizs

    Hozzávalók: 25 deka rizs, 50 deka zõldborsó, 25 deka kolbász, 4keménytojás, 5 deka vaj, 2 evõkanál olaj, 5 deka reszelt sajt, 1 húsleveskocka, só, csipet cukor, 1 csomó petrezselyemzõld.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Almás-fahéjas palacsintabatyu

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 6-7 szem alma, 15 dkg cukor, 1/2 kk õrölt fahéj, vaj, narancshéj.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyed kiló füstölt kolbász.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Húsvéti kalács

    Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojássárga, 60 dkg liszt, 1 cs sütõpor, 1,5dl tej, 5 dkg dió, 5 dkg aszalt gyümölcs, szilva, vagy barack, 1 narancs reszelt héja.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Kapros tök tejfölös tojással sütve

    Hozzávalók: 2 kg spárgatök, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó kapor, 1 kiskanál KNORR Delikát ételízesítõ.

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

loading...