rss
  • Krémes sárgarépa leves

  • Share on Tumblr

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

    Tálaláskor szórunk rá levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat, reszelt sajtot, esetleg sült husit vagy kolbászchipset.

    Hozzávalók:

    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3-4 ek. olaj
    - 5 db sárgarépa
    - 1 liter víz
    - 2 db húsleveskocka
    - 1,5 dl tej
    - szárított snidling


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók:

    3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 10 dkg csiperkegomba, 12 csirke szárnyköz, 1 csipet sáfrány, 1,5 dl tejszín, 1 csapott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, só, õrölt bors

  • Babos köret pikánsan

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb hagyma
    - 1-1 zöld és piros húsú paprika
    - 2 vörösbab konzerv

    Mártáshoz:

    - 10 evk ketchup
    - 2 evk barna cukor
    - 1 kk. fűszerkeverék
    - 1 kk. mustár
    - chili paprika

  • Sajtos töltött krumpli

    8 közepes nagyságú krumplit héjában sós vízben megfõzünk, meghámozzuk és a belsejüket kikaparjuk, áttörjük. 1 dl tejbõl, 1 dkg lisztbõl és 1 dkg vajból besamelt fõzünk, ha langyosra hûlt elkeverjük 1 tojás sárgájával, az áttört burgonyával, 10 dkg reszelt sajttal, sóval, csipetnyi szerecsendióval fûszerezzük.

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

  • Burgenlandi koszorú

    Hozzávalók: 275 g liszt, 250 g hideg vaj, 50 g porcukor, 3 tojássárgája. A díszítéshez: 3 tojásfehérje, 250 g cukor, 3,4 evõkanál sárgabaracklekvár, kevés citromlé.

  • Káposztás rétes

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, õrölt bors.

  • Töltött paprika máshogyan

    Hozzávalók:

    1 zöld erõs paprika, 1 v.hagyma, 4 ek.olaj, só, õrölt bors, 8 dkg túró, 8 közepes paprika, 12 dkg száraztészta (pld.farfalle nevû masnitészta), 2 ek.reszelt sajt

  • Rostonsült rák zöldségekkel

    Hozzávalók 4 személyre:
    1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 4-5 átpréselt fokhagymagerezd, 10 dkg vaj, fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 3-4 peperoni (zöld, piros), reszelt parmezánsajt, só.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Diétás vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Frankfurti leves

    1/2 kg kelkáposztát és 1/2 kg krumplit sós (vagy ételízesítõs) vízben, 1 gerezd fokhagymával, majorannával megfõzünk.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez;

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Spenótleves

    Hozzávalók:

    50 dkg fiatal paraj, 1 kukoricakonzerv, 1/2 fej vöröshagyma vékonyan fölszeletelve, 1/2 kávéskanál szardellapaszta, 2 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém, 2 kávéskanál pirospaprika, 7 dl csirkehúsleves (kocka vagy zacskó), só, egy kevés olaj

  • Lili-kifli

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg túró, kevés só, lekvár.