rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Krémes sárgarépa leves

  • Share on Tumblr

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Tálaláskor szórunk rá levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat, reszelt sajtot, esetleg sült husit vagy kolbászchipset.

    Hozzávalók:

    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3-4 ek. olaj
    - 5 db sárgarépa
    - 1 liter víz
    - 2 db húsleveskocka
    - 1,5 dl tej
    - szárított snidling


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Tárkonyos bárány

    Egy negyedrész bárány elejét tegyük fôni két liter sós vízbe. Míg fô, készítsünk hozzá egytojásnyi zsírból és egy nagy fakanál lisztbôl szép, barnapiros rántást.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;

  • Banános-szárnyas rizottó

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba.

  • Rakott kel másképpen

    Hozzávalók: 1 szép zsenge kelkáposzta, só, margarin, 30 dkg kockára vágott, fõtt, füstölt hús, 3 evõkanál morzsa, 4 dl tejföl.

  • Krumplitorta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé, tejszínhab.

  • Karácsonyi gyümölcskenyér

    Hozzávalók: 7 tojás, 7 evõkanál cukor, 8 evõkanál liszt, 2 kávéskanál sütõpor, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 10 dkg finomliszt
    - 1 tasak csokoládéízû pudingpor (fõzni való)
    - 1 tk. sütõpor
    - 3 tojás
    - 1 ek. étolaj
    - 9 dkg porcukor

    Meggyes töltelék:

    - 1 üveg meggybefõtt (kb.35 dkg)
    - 1 cs. vaníliás pudingpor (fõzni való)

    Krém:

    - 1 cs. csokoládé ízû pudingpor (fõzni való)
    - 3 ek. instant kávépor
    - 3 ek. cukor
    - 3 dl tej
    - 3 dl habtejszín

  • Eperleves

    Hozzávalók: 40-50 dkg eper (nem baj, ha az eper már nem teljesen ép), 2 dl vörösbor, ízlés szerint 10-15 dkg cukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl.

  • Zöldséglé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl zöldséglé, só, fehérbors, 2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

  • Magyaros karalábéleves

    Hozzávalók: 40 dkg karalábé, 3 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg liszt, 1 ek tejföl, vágott petrezselyemzöld, só.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Tojáspörkölt

    Egy közepes nagyságú vöröshagymát vékony karikára vágunk fel, kevés olajon aranysárgára pirítunk és pirospaprikával, valamint 1 kávéskanál köménymaggal meghintünk.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Pizza orgia

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 dkg téliszalámi, 5 dkg csípõs szalámi, 5 dkg füstölt kolbász, 10 dkg gépsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás.

  • Ananászos-narancsos csirkekockák

    Ananászos-narancsos csirkekockákMossuk le a csirkemelleket hideg vízzel. Aprítsuk fel a csirkemellet kb. 2cm - es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús. A rizst egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre. Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3 evőkanál olivaolajon röviden süssük meg a felaprított pepperonit és fokhagymát.

  • Szalonnás lepény

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 15 dkg finomliszt, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés tej;

  • Salátás jérce

    Hozzávalók: 1 egész jércemell (kb 30deka), só, bors, kevés szárított zsálya, 1 evõkanál olaj, 25deka különféle zöldsaláta levele vegyesen (fejes saláta, cukorsaláta, bodros szélû saláta) és 8 fürjtojás.

  • Csokis kifli

    Csokis kifliA tejet 1 kk cukorral felmelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és az élesztős tejet összekeverjük a lisztel. Összegyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ha a tészta kétszeresére kelt, vékony kör alakúra nyújtjuk, és háromszögű szeletekre vágjuk. A töltelékhez én csoki darabkákat használtam, így csokisabb, és nem folyik ki a töltelék. Ha saját magunk készítjük a tölteléket, akkor a vajat és a kakaóport, vaníliás cukrot keverjük össze. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztalapokat, és tölteléket helyezünk rá, szorosan feltekerjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...