
A tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.
Tetejére kenjük a besamelt és megszórjuk a sajttal. Sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. kb.35-40 perc.
Hozzávalók:
- 0,5 kg nagykocka
- 2 db cukkini
- 40 dkg mirelit parajpüré
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín
- só
- őrölt fekete bors
- 10 dkg vaj
- 2 ek. finomliszt
- 3 dl tej
- szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt