rss
  • Cukkinis rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

    Tetejére kenjük a besamelt és megszórjuk a sajttal. Sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. kb.35-40 perc.

    Hozzávalók:

    - 0,5 kg nagykocka
    - 2 db cukkini
    - 40 dkg mirelit parajpüré
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3-4 gerezd fokhagyma
    - 4 dl tejszín
    - só
    - őrölt fekete bors
    - 10 dkg vaj
    - 2 ek. finomliszt
    - 3 dl tej
    - szerecsendió
    - 20 dkg reszelt sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemellfilé szójapanírban

    A Hagyományos rántotthúshoz nagyon hasonló ízhatást kapunk a búza örlemények elhagyásával, bár egy kicsit szárazabb a panír, de ez finom mártással, salátaöntettel ellensúlyozható.

  • Minestrone leves

    Hozzávalók: 1 tisztított, karikázott sárgarépa, 1 tisztított, karikázott fehérrépa, 1 tisztított karikázott cukkini, karfiol, brokkoli, póréhagyma, olívaolaj, szurokfû, zúzott fokhagyma, bors, só, 1 liter zöldségleves (lehet kockából is), 1 kanál paradicsompüré, reszelt parmezán.

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Barackpuding

    Habosra kikeverünk 2 tojásfehérjét. 3 púpos evõkanál porcukorral meg
    3 evõkanál barackízzel, és óvatosan hozzáadunk még 4 kemény habbá vert tojásfehérjét.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Finom kókuszos

    A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad.

  • Amerikai ananászos süti

    Hozzávalók: 2,5 dl barnacukor, 2,5 dl liszt, 3 tojás, 6 dl összeturmixolt ananászbefõtt a levével együtt, vanília, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg natúr sajtkrém, 2 púpos evõkanál porcukor, durvára vágott dió.

  • Szilvás-almás csatni

    Mossuk meg a gyümölcsöket. A magházától megfosztott almát nyolcfelé, a szilvát félbe vágjuk, szórjuk rá a fahéjat és a sót. Pirítsuk meg a vajban a fuszereket, majd adjuk hozzá a felvágott gyümölcsöt és a mazsolát. Kis vizet öntsünk alá, hogy le ne égjen és fozzük pépessé a csatnit. Keverjük bele a cukrot. Hidegen tálaljuk.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Rántott brokkoli

    Rántott brokkoliA megtisztított és szétszedett brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Sült krumplival vagy salátával vagy valamilyen mártogatóssal is fogyasztható.

  • Téli kakaó

    Hozzávalók: 3 dl tej, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál nádcukor, 1 teáskanál nutella, tejszínhab, fahéj.

  • Roquefortos zöldborsóleves

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Becsinált leves

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.

  • Burgonyagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 evõkanál búzadara, 1 evõ­kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sonkás hagymaleves

    Hozzávalók: 5 fej vöröshagyma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 7,5 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, õrölt szerecsendió, bors, só.

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Zöldborsós krumpli-kosárka

    A sonkát felkockázzuk, a répát tisztítjuk, mossuk, vékony hasábokra, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn, egyenesen hideg vízzel félig telt tálba reszeljük, 2-3-szor cseréljük rajta a vizet. A répát, borsót enyhén sós vízben puhára pároljuk. Margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a sonkát és a zöldborsós répát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, melegen tartjuk.