rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Nyers almaleves

  • Share on Tumblr

    3-4 szegfûszeget és 2-3 kisdarab fahéjat forralj 1 dl vízben 5 percig. Közben az almát hámozd meg, csumázd ki és reszeld le.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lehûtött joghurthoz add hozzá az almát, szûrd rá a kihûlt fûszerlevet, tegyél bele kevés cukrot és egy csipetnyi sót, majd egy turmixgépben az egészet keverd simára.

    Hozzávalók:
    50 dkg alma
    4 dl joghurt
    fahéj
    szegfûszeg
    cukor


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokis-rumos szelet

    Csokis-rumos szeletA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarinnal, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy margarinnal és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alá, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenünk. Hűtőbe rakjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  • Sült hús zöldségkarikákkal

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj (csontozott), 1,5 kg burgonya, 3-4 db paprika, 3-4 db paradicsom, 2 db vöröshagyma, 4-5 db gombafej, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, delikát, petrezselyemzöld, kevés zsiradék.

  • Grillezett bruschetta pácolt paradicsommal

    Hozzávalók:

    3 gerezd fokhagyma, 5 szelet teljes kiõrlésû rozskenyér, 1 evõkanálnyi olívaolaj, fél kg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, másfél evõkanálnyi friss tárkony, 1 evõkanálnyi borecet, só, bors,2 evõkanálnyi petrezselyem

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Tarhonyaleves

    2-3 evõkanál olajon a tarhonyát megpirítjuk, ízlés szerint 1-2 kiskanál Maggi Ízvarázzsal vagy Vegetával, és pirospaprikával ízesítjük.

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.

  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók: 4 fõ részére, csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 karalábé, 1 kisebb karfiol, 4 gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva), tárkony, citromlé, vaj, só, 1 l tejszín.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Sonkás tészta

    Hozzávalók: darált sonka 25 dkg, tejföl 3 dl, tojás 2 db.

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

  • Zöldborsós tokány

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslapocka, 20 dkg megtisztított primõr zöldborsó, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 50 dkg újburgonya, 6 dkg vaj, só,õröltbors.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertéslapocka; 5 dkg zsír; 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva; 1 nagyobb fej hagyma, megtisztítva; 1 evõkanál pirospaprika; 1 kiskanál õrölt köménymag; 2 zöldpaprika; erõs paprika ízlés szerint; 1 paradicsom; 80 dkg savanyú káposzta; 4 dl tejföl; 5 dkg finomliszt.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Krampampuli - bólé

    Az általunk forgalmazott krampampuli szett tartalmaz 2 db süvecukrot, a fûszereket és a tartórácsot.

  • Olivás sajtgolyók

    Hozzávalók:

    12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, só, pirospaprika.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók: 2.8 dkg élesztõ, 50 dkg liszt, 1 púpos evõkanál tejföl, 1 evõ.kanál olaj, 2,4 dl víz, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.

  • Bab kolbásszal és káposztával

    Hozzávalók: 1 doboz babkonzerv, 10 dkg füstölt kolbász felszeletelve, 1/2 fej vöröshagyma felkockázva, 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, 3 ek paradicsomsürítmény, só, 10 dkg káposzta kockákra vágva, 3 ek olaj.

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...