2025.12.08. - Mária

Tojássaláta

Tojássaláta
TojássalátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.
Hozzávalók:

- 8 db tojás
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej saláta
- 1 dl majonéz
- fél dl fűszerezett paradicsomlé
- 2 dl tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk curry
- 1 csipet só
- 1 csipet törött fekete bors