rss
  • Egészben sült, töltött csirke

  • Share on Tumblr

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

    loading...

    Kézzel eligazítjuk, a kimaradt tölteléket a belsejébe töltjük. A töltött csirkét nagyságának megfelelő kis tepsibe vagy lábasba helyezzük, forró zsiradékkal leöntjük. Nem túl forró sütőben sütjük. Időközben kevés vizet is önthetünk alá, és a zsíros lével sütés közben locsoljuk. Sütési ideje 50-60 perc. Sütés után 10 percig pihentetjük, csak azután vágjuk fel. Összevarrni nem szükséges, mert a tojás a tölteléket összetartja.

    Hozzávalók:

    - 1 db sütni való kb. 80 dkg-os csirke
    - 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír

    Töltelékhez:

    - 2 zsemle
    - 2 egész tojás
    - 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    - 2 evőkanál olaj, vagy zsír
    - zöldpetrezselyem
    - majoránna
    - só
    - törött bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, vegeta.

  • Cicanyelv házilag

    9 tojásfehérjébõl vert habba belekeverek 30 dkg cukrot, majd beleforgatok 1/4 liter felvert tejszínhabot, 30 dkg lisztet és némi vaniliaízt.

  • Pácolt currys csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, fél dl olaj, 2 evõkanál bor- vagy gyümölcsecet, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3-4 evõkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál só és currypor, 1 mokkáskanál törött fekete bors

  • Cékla leves

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla kis kockára vágva
    - 1 közepes zellergumó kis kockára vágva
    - 2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
    - 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    - 2 cikk fokhagyma összezúzva
    - 3 dkg vaj
    - 1 kávéskanál õrölt köménymag
    - só
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    - 1/2 citrom leve
    - 1,5 l víz

  • Majonézes kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 1 doboz kukorica
    - 30 g majonéz
    - 5 g mustár
    - 60 g tejföl

  • Lazacos szendvics

    Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 doboz füstölt lazac (100 g) lecsepegtetve, 1 ek tartármártás, 1 + 2 ek vaj, fél ek finomra vágott kapor, díszítõelemek.

  • Babéros rizsestál

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 citrom leve, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál õrölt babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Waldorf saláta

    Hozzávalók: 10 dkg dió, zeller, sárgarépa, citromlé, 1 vöröshagyma, 300 g joghurt, 150 g majonéz, 2 savanykás alma, 2 ek. citromlé, só, bors.

  • Cukkínis lepény

    Hozzávalók: készen vásárolható leveles tészta 1 csomag, 2 kisebb cukkíni, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, bacon szalonna vagy füstölt sonka, esetleg tarja.

  • Tejfölgofri

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk sütõpor.

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

  • Turmixolt dinnyeleves

    Hozzávalók:

    1 kg görögdinnye
    1 sárgadinnye
    1 narancs
    1 dl cukorszirup
    1 dl édes fehérbor

  • Csavart cukorbotok

    Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    A gombóchoz a burgonyát megfõzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk.

  • Morzsagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg margarin, 3 tojás, 1 ek. liszt, só. A tetejére: 2 dkg margarin, 5 dkg zsemlemorzsa, tejföl vagy sárgabaracklekvár.

  • Túrós nudli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg túró
    - 1 tojás
    - csipetnyi só
    - 3 dkg vaj
    - zsemlemorzsa
    - fahéj
    - 3-4 ek cukor
    - eperlekvár
    - porcukor

  • Juhtúrós töltött pogácsa

    Hozzávalók:

    40 dkg liszt, 15 dkg házi vaj, 3,5 dl tej, só, 2 dkg élesztõ, 25 dkg juhtúró, 2 tojássárgája, 1 közepes nagyságú fõtt burgonya, kevés cukor, bors

  • Spanyol máj

    Hozzávalók: 60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthetõ), 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, pirospaprika, majoranna, kakukkfû, só, bors, 2 evõkanál olaj, kb 2 dl testes vörösbor.

  • Fokhagymás tojás

    Hozzávalók: 8 tojás, vaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg Lajta vagy ilmici sajt.

loading...