2024.03.29. - Auguszta

Tepsis rakott máj

Tepsis rakott máj
Tepsis rakott májA sertésmájat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és 3 evőkanál olajon, kevés majoránnával ízesítve, állandó kevergetés mellett átsütjük. Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját elvét el nem főtte. Egy kivajazott tűzálló tálba először egy réteg májat teszünk, majd a hagymás gomba következik, és így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Fontos, hogy a tetejére máj kerüljön. Majd ezt forró sütőben átsütjük, majd a tetejére öntjük a mártást.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezután még visszatoljuk a sütőbe, és a mártást megpirítjuk. Aki szereti, szórhat a tetejére reszelt sajtot is. A mártáshoz a lisztet simára keverjük a hideg tejjel. Kevés sóval és egy csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, majd beledobjuk a vajat is. A tűzön kevergetve addig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
Hozzávalók:

- 50 dkg sertésmáj
- 4 evőkanál olaj
- 20 dkg póréhagyma
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 2 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- majoranna
- só
- bors
- szerecsendió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!