2024.04.26. - Ervin

Makaróni babosan

Hozzávalók:

- 1 nagy fej hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- bors
- pirospaprika
- só
- majoránna
- oregano
- petrezselyem
- leheletnyi bazsalikom
- paradicsompüré
- ízlés szerinti cukor
- 1 konzerv bab
- 25 dkg makaróni tészta
- 1 kis pohár tejföl
- 20 dkg sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Kifõzzük a makaróni tésztát.

A hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük fél bögre vízzel, fûszerezzük, és hozzáadjuk a babot. Pár percet fõzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerinti cukrot. Kb. 5 percig fõzzük még.

A szószunkkal összekeverjük a leszûrt tésztával, tepsibe öntjük. Tejfölt locsolunk a tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal. Irány a 180 fokra felmelegített sütõ, egészen addig, míg a sajt megpirul vagy megolvad.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!