rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldséges csirkefalatok

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A húst kisebb kockára vagy csíkokra vágjuk, a sült csirke-fûszerrel jól beszórjuk, pár órára a hûtõbe tesszük.

    A zöldségeket hasonló méretûre daraboljuk, a hagymát, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
    A padlizsánt darabolás után jól besózzuk, és külön félretesszük. Errõl majd le kell önteni a levet, amit ereszt.

    Kiolajozzuk a sütõt, felforrósítjuk, majd a húst kicsit átsütjük. A paradicsom kivételével rászórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük tovább. A paradicsomot az utolsó pár percben adjuk hozzá.

    Krumplival, rizzsel vagy csak friss kenyérrel fogyasszuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banándesszert

    Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisüto kanállal, óvatosan forgassuk át.

  • Banános Valentin tallér

    Hozzávalók: 2 közepes banán, 1 csésze barnarizs liszt, 1 tk sütõpor, 2 ek agavészirup, 1 ek napraforgóolaj (hidegen sajtolt), ½ ek fahéj.

  • Zöldborsó leves

    Hozzávalók: fél kg zsenge borsó, 2 szál répa, 1 szál fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, só, ízlés szerint cukor.

  • Aszaltgyümölcsös golyók

    Hozzávalók: 300 g aszalt gyümölcs,1 db tojás, 100 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 evõkanál rum. A diszítéshez: csokidara, és darabosra vágott pirított dió.

  • Sült ponty hagymaszósszal

    Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

  • Tejben sült kacsamáj

    Tejben sült kacsamájFedővel ellátott öblös sütőedény aljára tesszük a kacsahájat, ráhelyezzük a megtisztított, félbe vett májakat. Ne szeleteljük fel. Annyi sózott tejjel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hűtőbe tesszük, 2-3 órányi áztatás után addig pároljuk normál lángon, állandóan figyelve, amíg a tej el nem fő róla. Ekkor levesszük a fedőt, s a májat saját zsírján sütjük még néhány percig. Rakhatunk mellé tisztított, félbe vágott fokhagymát, amit pirulás előtt kiveszünk. Tálalásnál fűszerezzük, bár anélkül adja ki a sajátos ízét. Paprikával paradicsommal, hűs saláta- vagy kovászos uborkával tálaljuk.

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Almaszörp

    Hozzávalók: alma, kristálycukor, citrom, szegfûszeg, fahéj.

  • Forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 3 tojássárga, 1 evõkanál rum, 1 dl tejföl, 1 evõkanál citromlé, 1 citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Körtés túrótorta

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 17 dkg margarin.

  • Parasztos tarhonya

    Hozzávalók:

    0,5 kg tarhonya, 60 dkg comb, 1 nagy fej vöröshagyma, étolaj, só, õrölt bors, ételízesítõ, paradicsomlé, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, 5 db közepes krumpli

  • Alma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg alma, citromlé, 2 dl víz, 2 dkg liszt, 1,5 dl. tejföl, só, cukor.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

  • Birsalmasajt

    Az érett birseket negyedelem, de nem hámozom és eltávolítom a magházát. Forró vízbe téve puhára fõzöm.

  • Tintahalleves

    Hány személyre: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Banánfagyi

    Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Röszti

    Hozzávalók: 1 kg (lisztes) burgonya, 2,5 evõkanálnyi zsír vagy sütõvaj, fél teáskanálnyi só, 1 evõkanálnyi vaj.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - citromfû és lime szeletek

    A töltelékhez:

    - 2 db lime a levét és a reszelt héját használjuk
    - 15 dkg porcukor
    - 2,5 dl tejszín
    - 40 dkg sovány túró
    - 4 levél lapzselatin

    A tésztához:

    - 25 dkg reszelt keksz, vagy piskótamorzsa
    - 10 dkg margarin

  • Fokhagymás tejföllel sült puszta steak

    Hozzávalók: 1 kg sertés vagy baromfi színhús szeletelve, kb. 70 dkg burgonya, liszt, 1 tojás, só, bors, 1 nagy pohár tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...