- 25 dkg széles metélt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evõkanál édes, piros fûszerpaprika
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- ízlés szerint só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Azonnal rácsorgatok 2 evõkanál vizet, majd a serpenyõt a tûzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követõen pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedõ alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tûzrõl lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszûrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tûzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.