rss
  • Céklás halsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - fél üveg ruszli
    - 1 db ecetes uborka
    - 15 dkg ecetes cékla
    - 1 ek cukor
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

    Elkészítés:

    A céklát lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. A halakat kivesszük a pácból, hosszában kettévágjuk, gerincüket eltávolítjuk, a farkukat levágjuk, majd kétcentis darabokra vágjuk. A majonézt összekeverjük a sóval, borssal, cukorral, tejföllel, petrezselyemzölddel, a céklával és a felkarikázott uborkával. A végén belekeverjük a a halat, majd legalább fél napra behûtjük. Tálalás elõtt újra átkeverjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Virslis kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dl tejföl
    - 2 tojás (egyik fehérjét kihagyjuk, megkenni a tetejét)
    - 1 kocka + 2 kanál margarin
    - 5 kk. só
    - 1 ek. cukor
    - 1 élesztő
    - 2 dl tej
    - 1 kg liszt
    - 12 db virsli

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Tejfölös fokhagymamártás

    Hozzávalók: 4 db keményre fõtt tojás, 4 dl tejföl, 2 dl tej, só, 7 gerezd finomra zúzott fokhagyma.

  • Csirkeegytál

    Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;

  • Indonéz sajtmártás

    Végy hozzá 2,5 dl tejszínt, 3 dkg krémsajtot és 1 kávéskanál curryt.

  • Szilveszteri gombás palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg kucsma- vagy vargányagomba (10 db palacsinta töltéséhez), 10 dkg vaj, 1 dkg só, 0.2 dkg törött bors.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Kávétorta

    Hozzávalók:

    piskótához: 7 tojás, 7 púpozott evõkanál finomított kristálycukor, 2 teáskanál Nescafé, 7 púpozott evõkanál rétesliszt, fél csg sütõpor;a krémhez: 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 3 evõkanál Nescafé, 2 teáskanál kakaópor

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Tejfölös raguleves

    Tejfölös ragulevesA húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát is pici darabokra vágjuk. A paradicsomot felnegyedeljük, a répákat meghámozzuk, felkarikázzuk. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldpaprikát is, és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítjuk őket. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húskockákat. Kicsit megpirítjuk, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntjük kb. 2 liter vízzel. Jól megsózzuk és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobjuk.

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Töltött burgonyafánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 30 dkg fõtt, áttört burgonya, fél dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 db egész tojás, 1 doboz sprotni (füstölt apró szardínia), só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, 1 mokkáskanál citromhéj, a bundázáshoz liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa;

  • Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson

    Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színû paprika.

  • Citromos habkrém

    Hozzávalók: 1 csomag citromos pudingpor, fél liter 1,5 százalékos tej, 1 citrom leve és héja, 2 dl tejszín, 1/2 rúd vanília folyékony édesítõszer.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 db tojás, 8 dkg ráma vagy vaj, 4-5 dl tej, 5 dkg mazsola, só.