rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Bundában sült virsli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 5 pár mûbeles virsli
    - 2 tojás
    - 4 ek tej
    - 4 ek liszt
    - 1 kis fej hagyma reszelve
    - ízlés szerint mustár
    - só
    - forgatáshoz
    - liszt
    - sütéshez
    - olaj

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A tojásokat felütjük, és hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a reszelt hagymát, sóval, mustárral ízesítjük.

    A virslikrõl leszedjük a mûbelet, majd négybe vágjuk mindegyik szál virslit. Közben elkezdjük az olajat melegíteni.

    Lisztben megforgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk. Nem túl forró olajban aranysárgára sütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Bolognai sós fánk

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Burgonya metélt

    Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.

  • Apró csemegeuborka

    Egészen apró, hibátlan uborkatetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
    literenként 1 csapott evõkanál só, 1,5 evõkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi õrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Dödöli (Szlovénia)

    Hozzávalók: Fél kg krumpli, 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg hagyma, só.

  • Babfõzelék zsemlegombóccal

    Az elõzõ este beáztatott babot fokhagymával, babérlevéllel, Vegetával puhára fõzzük, magyaros rántással berántjuk. Kicsit hígabbra készítjük, mint általában.

  • Túrógombóc diétásan, Update 1-es

    Hozzávalók: 50 dkg sovány túró, 2 tojás (fehérje felverve), 8 dkg zabkorpa, kevés folyékony édesítõ.

  • Joghurtos hal

    Hozzávalók:

    0.5 kg tengeri halfilé, só, bors; zöldfûszerek tetszés szerint: (bazsalikom, kakukkfû, petrezselyemzöld, kapor), ½ citrom leve, 2 dl joghurt

  • Mustáros burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 2 ek. mustár, 1 1/2 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 tk. kristálycukor, 1 ek. olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

  • Csokoládé csók

    Egynegyed kiló barna mandulát hosszúkásra vágunk, azután egynegyed kiló egész cukrot vízbe mártunk s a mandulával együtt, tûzön sárgára pirítunk.

  • Erdélyi gomba

    50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evõkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem fõtte.

  • Zúzapörkölt

    ZúzapörköltA zúzákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és megdinszteljük a forró zsíron, félrehúzzuk az edényt, belekeverjük a pirospaprikát és azonnal felengedjük két deci vízzel. Beletesszük a zúzát, paprikát, paradicsomot. Hozzáadjuk a borsot, köményt, az erős paprikát egyben, megsózzuk. Csak annyira engedjük fel vízzel, hogy a tetején még kilógjanak a zúzák. Akkor jó, ha rövid a leve. Körülbelül egy órát főzzük, akkor megnézzük mennyire főtt meg. A zúzának teljesen puhára kell főnie. Ha kell, pótolunk egy kis vizet, és még kb. félórát főzzük.

  • Mákos tészta rakottan

    Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.

  • Besamel mártás

    Besamel mártásFelverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, kibontjuk a tejes dobozt. Az olajat/zsírt kicsit felmelegítjük, majd a lisztet folyamatos keverés mellett beletesszük. Enyhe barnás színű rántást készítünk. A kész rántást levesszük a tűzről, a tejet (kb. 5 dl-t) szintén keverés mellett beleöntjük, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre. A maradék tejet szükség szerint apránként adagoljuk, attól függ, milyen sűrű mártást szeretnénk. Közben a tojást is belekeverjük, szép sárga színt ad neki. Mikor besűrűsödött, és forrt, levesszük a tűzről.

  • Camembertes-mogyorós palacsinta

    Palacsintatészta: 2,5 dl tej, 2 tojás, 7 ek liszt, csipetnyi cukor és só, olaj a sütéshez. Töltelék: 25 dkg Brie 10 dkg darált mogyoró.

  • Csörögefánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 tojássárgája, 17,5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja, negyed teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só.

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...