rss
  • Bundában sült virsli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 5 pár mûbeles virsli
    - 2 tojás
    - 4 ek tej
    - 4 ek liszt
    - 1 kis fej hagyma reszelve
    - ízlés szerint mustár
    - só
    - forgatáshoz
    - liszt
    - sütéshez
    - olaj

    Elkészítés:

    A tojásokat felütjük, és hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a reszelt hagymát, sóval, mustárral ízesítjük.

    A virslikrõl leszedjük a mûbelet, majd négybe vágjuk mindegyik szál virslit. Közben elkezdjük az olajat melegíteni.

    Lisztben megforgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk. Nem túl forró olajban aranysárgára sütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krémsajtos torta

    Hozzávalók:

    - 800 g krémsajt
    - 1 lilahagyma nagyon finom apró kockákra vágva
    - só, bors
    - 20 dkg gépsonka
    - 2 ek majonéz

    A szendvicshez:

    - 12 db nagyobb fehér toast kenyér
    - 30 dkg szeletelt sonka

  • Gyulai Csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.

  • Krémes áfonyaleves

    Krémes áfonyalevesAz áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egy percnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítsük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután sűrítsük be vele a forrásban levő levest. Felforraljuk, és csészékben tálaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon finom!

  • Narancsos mignon

    Narancsos mignonA túrót összekeverjük a narancslekvárral, 150 ml narancslével, 3 evőkanál likőrrel és egy késhegynyi sáfránnyal. Az így kapott krémmel megkenjük a nápolyikat úgy, hogy egy mignonhoz 6 nápolyit használjunk és az oldalakat is bekenjük. A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, likőrrel és sáfránnyal és ezzel a mázzal vonjuk be a mignonokat. A végén cukrozott narancshéjjal díszítünk. Más ízesítésben is elkészíthető a mignon, az alaprecept ugyanaz, a narancsos hozzávalókat pedig cseréljük a kiválasztott ízre.

  • Húsos-káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.

  • Debreceni pulykamell

    Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Mexikói csirkesaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt csirkehús, 2 pirospaprika, 150 ml tejföl, 50 ml majonéz, 15 dkg konzervkukorica, 1 tasak gyors rizs, 1/2 kávéskanál õrölt chili, só, bors.

  • Gombapörkölt szegfûgombából

    Hozzávalók: fél kg szegfûgomba (csibegomba, tyúkgomba), egy nagy fej hagyma, 3 ek olaj, só, 2 ek paprika.

  • Spárgás omlett

    Hozzávalók (4 személyre):

    6 tojás, 2-3 db kockasajt, lehetõleg zöldfûszeres, 1/2 csomag fagyasztott spárga vagy 200 g friss párolva, 1 evõkanál olívaolaj, hagyma, kis petrezselyem

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Sajtos-bundás hús

    Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj (csont nélkül), liszt, 2 tojás, 10 dkg trappista sajt reszelve, só, olaj a sütéshez;

  • Chilis, fokhagymás csicseriborsó

    Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó, ¾ l zöldségleves, 1 fej lilahagyma, 2 fokhagymagerezd, 1 piros chilipaprika, 1 ek. olaj, só.

  • Sajtmártás

    Hozzávalók:

    3 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, darabka füstölt sajt, currypor, tárkony

  • Champagner bólé

    Hozzávalók: 2 - 2 citrom és narancs szeletelve, magozva, 12,5 dkg cukor, 40 dkg cseresznyebefõtt, 10 cl cseresznyebefõttlé, 1,25 dl cherry brandy, 1,25 dl borpárlat, két üveg édes pezsgõ.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Málnás-banános ital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg málna, 2 banán, 5 dl kefir, 1 dl tej, 4 evõkanál méz, 1 mokkáskanál vaníliás cukor, 1 teáskanál citromlé.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 2-3 db kisebb padlizsán, 1 citrom leve, 1 evõkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 13 dkg friss sajt, 2 evõkanál joghurt, fekete olajbogyó és paprika a díszítéshez.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Íróleves dinnyében

    Hozzávalók: fél sárgadinnyék, 6 dl író, fél citrom leve, csipetnyi õrölt fahéj, 1 kk vágott mentalevél, 1/2 kk só, 4 ek cukor, mentalevelek a díszítéshez.