- 20 dkg sonka
- 6 dkg sajt
- 15 dkg sütõtök
- 1 db kápia paprika
- 4 szál újhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 dkg sütõmargarin
- 1 evõkanál olívaolaj
- kis csokor bazsalikom
- só
- frissen õrölt feketebors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mártáshoz a margarint felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen õrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütõtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel, és összeforralom.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfõzöm, majd lecsepegtetem (nem kell leöblíteni), majd kevés kacsazsírt teszek rá, és összekeverem.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára, és meghintem aprított friss bazsalikommal.