2024.03.29. - Auguszta

Zöldbableves sonkásan

Hozzávalók:

- 25 dkg füstölt sonka
- 1 kg friss zöldbab
- kevés zsír
- liszt a rántáshoz
- 1 db karalábé
- 2-3 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kapor
- kevés petrezselyemzöld
- só
- ételízesítõ
- pici pirospaprika
- 5 dl tej
- 1 kis pohár tejföl
- ecet
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sonkát bõ vízben puhára fõzzük, majd ha megfõtt, kiszedjük a levébõl és félretesszük. A zöldbabot megmossuk és feldaraboljuk, megtisztítjuk a répát, a karalábét, a hagymát, és apró darabokra vágjuk.

A sonkalébe beletesszük a zöldbabot és a zöldségeket, beledaraboljuk a kaprot is, ízesítjük sóval, ételízesítõvel, és puhára fõzzük.

Kevés zsíron liszttel rántást készítünk, a végén beledaraboljuk a petrezselyemzöldet. Hagyjuk hûlni. Teszünk bele pici pirospaprikát, a tejjel jól elkeverjük, végül berántjuk vele a levest.

Feldaraboljuk a sonkát, tálaláskor a tányérokra tesszük, erre szedjük a levest. Ízesíthetjük még tejföllel és ecettel is, ízlés szerint.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!