rss
  • Zöldbableves sonkásan

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 25 dkg füstölt sonka
    - 1 kg friss zöldbab
    - kevés zsír
    - liszt a rántáshoz
    - 1 db karalábé
    - 2-3 db sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - kevés kapor
    - kevés petrezselyemzöld
    - só
    - ételízesítõ
    - pici pirospaprika
    - 5 dl tej
    - 1 kis pohár tejföl
    - ecet

    loading...

    Elkészítés:

    A sonkát bõ vízben puhára fõzzük, majd ha megfõtt, kiszedjük a levébõl és félretesszük. A zöldbabot megmossuk és feldaraboljuk, megtisztítjuk a répát, a karalábét, a hagymát, és apró darabokra vágjuk.

    A sonkalébe beletesszük a zöldbabot és a zöldségeket, beledaraboljuk a kaprot is, ízesítjük sóval, ételízesítõvel, és puhára fõzzük.

    Kevés zsíron liszttel rántást készítünk, a végén beledaraboljuk a petrezselyemzöldet. Hagyjuk hûlni. Teszünk bele pici pirospaprikát, a tejjel jól elkeverjük, végül berántjuk vele a levest.

    Feldaraboljuk a sonkát, tálaláskor a tányérokra tesszük, erre szedjük a levest. Ízesíthetjük még tejföllel és ecettel is, ízlés szerint.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgadinnye krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gépsonka
    - 5 dl tej
    - diónyi vaj
    - kakukkfû
    - szerecsendió
    - õrölt bors
    - só

  • Karácsonyi borjúgerinc

    Hozzávalók 4 fõre: 600 g borjúgerinc, 1 evõkanál repceolaj, 4 db savanyúkáposzta-levél, 1 evõkanál étolaj, 1 evõkanál cukor, 40 g káposzta, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 l borjúalaplé, 2 evõkanál tejszín, 60 g vaj, só, bors – ízlés szerint.

  • Trubadúr turmix

    Hozzávalók: 50 - 50 dkg alma és zeller, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 csokor zellerlevél, 1 l tej.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Kínai csípõs káposztasaláta

    Hozzávalók: negyed fej káposzta, fehérborecet, só, cukor, erõs paprika vagy chili, 2 gerezd fokhagyma, almalé.

  • Camembert-rel töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb 1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

    A mártáshoz: fél kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Sajtos kiflik

    Sajtos kiflikA liszthez adjuk a lágy margarint, beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig letakarva pihentetjük langyos helyen, letakarva. A tésztát 8 db egyforma gombócra szétszedjük, azokból kis kerek formákat nyújtunk, és késsel 8 cikkre vágjuk. A kis cikkeket feltekerjük, és a végét behajtjuk úgy, hogy kifliformákat kapjunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

  • Sötét szerenád

    Hozzávalók: 1/4 l erõs kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Meggyes-túrós kocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 2 db tojás
    - 2.5 dl tej
    - 1 cs sütõpor
    - 1 cs Vanillincukor
    - õrölt fahéj, csipet só
    - 30 dkg magozott meggy
    - 25 dkg túró
    - 2 ek tejföl

  • Rázott garnéla

    Hozzávalók négy személyre: 4 evõkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák.

  • Italok, amelyeket a vegetáriánusok is örömmel iszogathatnak

    Hûsítõ, és vitaminban gazdag. Ízletes, és jó gondolni rá. Igyunk házilag készített üdítõ italokat, abban biztosra vehetjük, hogy nincs vagy csak minimális a (permetszerbõl vagy tartósítószerbõl származó) káros anyag tartalom...

  • Tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Mandulás tekercs

    Hozzávalók:

    - 1-2 evõkanál mandulaaroma
    - 2 evõkanál kakaópor
    - 1-2 evõkanálnyi rumaroma
    - 10-12 evõkanál forró tej, vagy kávé
    - 20 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 20 dkg margarin
    - 10-15 dkg darált mandula
    - 50 dkg darált keksz

  • Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

    Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

  • Zalai ráksaláta

    Hozzávalók: 1 kg zalai rákhús, 30 dkg majonéz, 20 dkg tejszínhab, 5 db fõtt tojás, 1 citrom, 1 fejes saláta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2csomó kapor, só, szerecsendió, porcukor, mustár, worcester, ketchup, konyak.

  • Mustáros csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 8 darab csirkeszárny, a mustáros mázhoz 5 deka olvasztott vaj, vagy margarin 1 evõkanál olaj, 4 evõkanál mustár, (lehet csípõs is) 1 evõkanál barna cukor, 2 evõkanál frissen csavart citromlé, 1 teáskanál õrölt pirospaprika, 1-2 aprított zöldpaprika (elhagyható), só, frissen õrölt bors.

  • Olasz bableves

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 50 dkg fehérbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, fél csokor bazsalikom, 1 liter paradicsomlé, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk zeller vagy zöldje, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók:

    5 tojásfehérje, 15 ek. porcukor, 1 ek. borecet, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált mandula, késhegynyi reszelt citromhéj, csipet õrölt kardamomimag

loading...