2024.04.26. - Ervin

Zabpelyhes jércemell

Hozzávalók:

csirkemell

A bundához:

- 2 db karalábé
- 1 db kisebb hagyma
- só
- õrölt bors
- 2 evõkanál zabpehely
- 2 db tojás
- liszt
- olaj

A körethez:

- 3 dl rizs
- 25 dkg gomba
- petrezselyemzöld
- só
- õrölt bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A karalábét megpucolom, és kis lyukú reszelõn egy tálba lereszelem. Mivel magas a víztartalma, kinyomkodom belõle levét, amennyire tudom. Megsózom, majd belereszelem a hagymát, és állni hagyom.

Addig elkészítem a gombás rizst: a gombát megpucolom, megmosom és felszeletelem. Kevés olajon, megsózva megpirítom, majd hozzáadom a megmosott rizst, sózom, borsozom, pirítom, végül 1 marék petrezselyemzölddel meghintem, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm. 5-6 percig forralom fedõ alatt, majd elzárom a lángot, és hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják az összes nedvességet.

A bundához a karalábéból újra kinyomkodok minden nedvességet, hozzáadom a tojásokat, borsozom, és belekeverem a zabpelyhet is.

A jércemelleket elfelezem, liszttel meghintem. Serpenyõben olajat melegítek, és a karalábés bundában megforgatott jércemelleket megsütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!