rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zabpelyhes jércemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    csirkemell

    A bundához:

    - 2 db karalábé
    - 1 db kisebb hagyma
    - só
    - õrölt bors
    - 2 evõkanál zabpehely
    - 2 db tojás
    - liszt
    - olaj

    A körethez:

    - 3 dl rizs
    - 25 dkg gomba
    - petrezselyemzöld
    - só
    - õrölt bors

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A karalábét megpucolom, és kis lyukú reszelõn egy tálba lereszelem. Mivel magas a víztartalma, kinyomkodom belõle levét, amennyire tudom. Megsózom, majd belereszelem a hagymát, és állni hagyom.

    Addig elkészítem a gombás rizst: a gombát megpucolom, megmosom és felszeletelem. Kevés olajon, megsózva megpirítom, majd hozzáadom a megmosott rizst, sózom, borsozom, pirítom, végül 1 marék petrezselyemzölddel meghintem, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm. 5-6 percig forralom fedõ alatt, majd elzárom a lángot, és hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják az összes nedvességet.

    A bundához a karalábéból újra kinyomkodok minden nedvességet, hozzáadom a tojásokat, borsozom, és belekeverem a zabpelyhet is.

    A jércemelleket elfelezem, liszttel meghintem. Serpenyõben olajat melegítek, és a karalábés bundában megforgatott jércemelleket megsütöm.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos rakott csirkemell

    A csirkemellfilét kockára vágva (vagy szeletben) forró olajon fehérre pirítjuk. Kivajazunk egy tûzálló tálat és a következõképpen rétegezzük: reszelt trappista sajt, tejföl, Univer grill fûszerkeverék (fémtubusos kiszerelés), hús (a húslével együtt), Univer grill fûszerkeverék, reszelt trappista sajt, tejföl.

  • Dinnye-Campari satáta

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 1 dl Campari Bitter, frissen õrölt bors, csipetnyi só, 2 mentalevél.

  • Almasaláta pirított mandulával

    A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hûlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 2 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 csapott tk só, csapott mk törött fehér bors, 3 ek liszt.

  • Körteleves joghurtosan

    Körteleves joghurtosanEgy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset.

  • Rumos szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált keksz
    - 1 dl rum
    - 3 ek. kakaópor
    - 2 dl tej
    - 20 dkg Rama
    - 25 dkg porcukor

  • Mézescsók

    Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.

  • Házi Baileys

    Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.

  • Zöldfûszeres pulykasült

    Hozzávalók: 8 kisebb burgonya, 300 g friss vagy mélyhûtött kelbimbó, 200 g sárgarépa, 175 g majonéz, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 evõkanál borecet, 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés), 1 evõkanál felaprított metélõhagyma vagy petrezselyemzöld, só, bors.

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Mogyorókrémes rolád

    Hozzávalók: 8 tojás, 28 dkg cukor, 18 dk liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Skót kávé

    Széles falú talpas pohárba teszem a 2 db kockacukrot, ráöntöm a feketekávét, elkeverem. Óvatosan ráöntöm a whiskyt, a tetejére kemény, cukrozott tejszínhabot teszek. Díszítésül kevés õrölt kávéval megszórom. Ezután felkeverni már nem szabad.

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...