2020.12.04. - Borbála, Barbara

Rablóhús

Hozzávalók:

- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg kockázott húsos
- füstölt szalonna
- 4 csirkemáj
- 12 konzerv gombafej
- 12 szem gyöngyhagyma
- fûszer olaj
- só
bohócdoktor vizit szja 1%

Elkészítés:

A csirkemellfilét 2 cm-es kockákra vágjuk és megkenjük a fûszerolajjal. A csirkemájat megtisztítjuk, félbevágjuk és ugyancsak fûszerolajjal megkenjük. Lefedve, hûtõszekrényben, 1 órát pácoljuk. A konzerv gombát lecsöpögtetjük, a gyöngyhagymát megtisztítjuk.

Felváltva nyársra húzzuk a hús- és szalonnakockákat, a májat, a gombát és a májat. Grillsütõben, sütõben vagy faszénparázs fölött, a fûszerolajjal gyakran kenegetve, pirosra sütjük. A májat és a húst sózzuk. Kenyérrel, friss vegyes salátával kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!