- 750 g burgonya
- 4 fej karalábé
- 1 csomó zsenge sárgarépa
- 1 csomó tavaszi újhagyma
- 300 ml zöldség alaplé
- 150 g sonka
- 250 ml fõzõtejszín
- só, bors
- 150 ml tej
- 40 g vaj
- 30 g szezámmag
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A meghámozott burgonyát felkockázva, sós vízben puhára fõzzük. Répát meghámozzuk, felkarikázzuk. Díszítésnek 2 db meghámozott répát egészben hagyunk. Karalábét is meghámozzuk, majd félbe elvágjuk.
A karalábé közepébe mélyedést készítünk egy fagyiadagolókanál segítségével úgy, hogy 1x1 cm vastag maradjon a karalábé széle. Ezután sós vízben puhára fõzzük a karalábét és az egészben hagyott sárgarépát.
A karalábégolyókat és a felkarikázott répát dinszteljük, majd felöntjük zöldség alaplével, ezt 10 percig fõzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, felforralásig fõzzük. A puhára fõtt burgonyából pürét készítünk.
A szezámmagot és a felkarikázott újhagymát külön-külön kissé megpirítjuk. A karalábét megtöltjük pürével, tetejét megszórjuk pirított újhagymával és szezámmaggal. A tejszínes öntetet és az egészben fõtt sárgarépát a töltött karalábé mellé tesszük, apró, kockára vágott sonkával tálaljuk.