2024.04.25. - Márk

Raguval töltött cukkini

Hozzávalók:

- 2 nagy tölteni való cukkini
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 dl tejszín
- 10 dkg pizzamozarella sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis darabka vaj
- 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, kb. 30 percig fõzzük. Megszórjuk a bazsalikommal.

A cukkinit megmossuk, majd a belsejét egy kanállal kikaparjuk, egy pici olívaolajjal kenjük ki. A ragut beletöltjük.

Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva forró sütõben 15 percig pároljuk. Majd levesszük az alufóliát, megszórjuk a lereszelt mozzarelával, és további 15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!