Tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk. sütõpor
- 5 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg krémes állagú tehéntúró
- 12 dkg cukor
- 2 dl tejszín (habbá verve)
Tetejére:
- 1 csomag fagyasztott eredei gyümölcs (35 dkg)
- 1 csomag tortezselé
- kb. 2,5 dl meggybefõtt lé
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverõvel alaposan kikeverem. A sütõporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitálom, közben belecsurgatom a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverem. A masszát egy sütõpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 160 fokra elõmelegített (légkeverésen) sütõben kb. 20-25 percig sütöm.
A túrókrémhez robotgéppel összekeverem a túrót, a mascarponét, és a cukorot. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túrós krémbe, és az egészet a kihûlt tészta tetejére simítom.
A túrós rétegen elegyengetem a kiolvasztott és lecsepegtetett gyümölcsöket, és elkészítem a zselatint a tasakon található leírás szerint.