2024.04.24. - György

Túrós gyümölcsös szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk. sütõpor
- 5 dkg olvasztott vaj

Krémhez:

- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg krémes állagú tehéntúró
- 12 dkg cukor
- 2 dl tejszín (habbá verve)

Tetejére:

- 1 csomag fagyasztott eredei gyümölcs (35 dkg)
- 1 csomag tortezselé
- kb. 2,5 dl meggybefõtt lé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverõvel alaposan kikeverem. A sütõporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitálom, közben belecsurgatom a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverem. A masszát egy sütõpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 160 fokra elõmelegített (légkeverésen) sütõben kb. 20-25 percig sütöm.

A túrókrémhez robotgéppel összekeverem a túrót, a mascarponét, és a cukorot. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túrós krémbe, és az egészet a kihûlt tészta tetejére simítom.

A túrós rétegen elegyengetem a kiolvasztott és lecsepegtetett gyümölcsöket, és elkészítem a zselatint a tasakon található leírás szerint.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!