rss
  • Gyömbéres falatok

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 22.5 dkg cukor
    - 12.5 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál méz
    - 1 db tojás
    - 30 dkg sütõporos liszt
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - 3 kiskanál õrölt gyömbér
    - 0.5 kiskanál õrölt szegfûszeg

    Elkészítés

    A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra. A cukrot, a margarint és a mézet közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd félretesszük hûlni.

    Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a szódabikarbónát és a fûszereket, majd alaposan összedolgozzuk, és 30 percre a hûtõbe tesszük.

    Ezután a tésztából evõkanálnyi gombócokat szaggatunk, egy sütõpapírral kibélelt tepsibe rendezzük (nem túl szorosan), majd a tetejüket enyhén lelapítjuk, és 15-18 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihûlve tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Epertiramisu

    Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg eper, 1 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 6 evõkanál narancslikõr, 15 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 25 dkg natúr joghurt, 3 evõkanál porcukor. A díszítéshez: citromfû.

  • Sztrapacska Anci módra

    Hozzávalók: 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya, 1 tojás, kevés só, liszt, kockára vágott füstölt szalonna, egy kanál zsiradék, 10 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 camping ömlesztett sajt, kevés tej;

  • Tojásleves

    TojáslevesA lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors.

  • Rakott burgonya hússal

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg sertéshús, 1 fej apróra vágott hagyma, só, bors, pirospaprika, 6 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 kanál zsír.

  • Hájas kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dkg élesztõ
    - 2 db kockacukor
    - 105 dkg finom liszt
    - 1 dl tej
    - 4 dkg tojás sárgája
    - 5 dkg zsír
    - só ízlés szerint
    - 45 dkg háj

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Tejfölös ököruszály

    Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Tonhalas falatok

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 80 ml langyos tej, 1 csipetnyi cukor és só, 2 tojás, 1 tk olaj, 30 dkg friss tonhal, ½ dl szójaszósz, 1 tojás, só, szezámmag, chili tálaláshoz ázsiai szósz, mango chutney.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;

  • Borsos csirke

    Hozzávalók: 1,5 kg-os konyhakész csirke, 1 evõkanál olívaolaj, 1,5 kávéskanál feketebors; 2 evõanál szójaszósz, 1 evõkanál borecet, 4 újhagyma, 1 gyömbérgumó (vagy örölt gyömbér), 1 kávéskanál só.

  • Paradicsomos kenyér

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál kakukkfû, bors, 1 evõkanál vaj.

  • Gombás palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g liszt, 100 ml tej, 4 tojás, ½ tk. tojásételek fûszerkeveréke, 1 cs. rucola, 250 g gomba, 3 ek. vaj, 1 tk. olajban elkevert provence-i fûszerkeverék, 1 tk. fokhagymakrém, só, 4 ek. tejföl, 2 ek. fehérbor.

  • Csirke ragu

    Hány személyre: 2 ek. étolaj, 6-8 szelet kicsontozott sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl víz, 1 doboz gyorsrizs, 20 dkg reszelt mozzarella. A mártáshoz: 3 1/2 dl chiliszósz, 1 csésze ketchup, 1/2 csésze barna cukor, 2 ek. méz, 1 ek. worcester-mártás, 1 ek. erõspaprika-krém, 1 tk. õrölt gyömbér, 1/2 tk. currypor, 1/4 tk. bors.