2024.04.25. - Márk

Karácsonyi habkarika

Hozzávalók:

- 3 db tojásfehérje
- 40 dkg cukor
- 1 kávéskanál 10 %-os ecet
- 0.5 dl víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés

A 30 dkg cukrot az ecettel és a vízzel addig fõzzük, amíg az ujjunk között szálat nem tudunk húzni vele. Lassú tûzön hagyjuk még forrni a szirupot, és kezdjük el a tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verni. Amikor a hab kész, a forró szirupot lassan csurogtatva, a habot közben keverve beledolgozzuk a szirupot. Ezután habverõvel addig verjük a habot, amíg langyos nem lesz.

Csillagcsöves nyomózsákba tesszük, sütõpapírral bélelt tepsire dupla karikákat nyomunk a habból, és 75 °C-os sütõben kiszárítjuk kb. 100 perc alatt. (Vagy 20 perc sütõ, egy nap radiátor)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!