2024.05.06. - Ivett, Frida

Linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

- 25 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütõpor
- 2 tojás
- 1 csapott evõkanál keserû kakaópor

A lekenéshez:

- 1 tojás

A tetejére:

- maréknyi natúr (sótlan) mogyoró

A töltéshez:

- 30-40 dkg sárgabarackíz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához valókat a kakaó kivételével tálba töltjük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor lesz jó, ha elválik a tál falától.

Ezután kettéosztjuk, a kakaót az egyik felébe dolgozzuk. A világos színû tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk (tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélû, kb. 5 centi átmérõjû kiszúróval kiszaggatjuk. A leesõ részeket újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.

Sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütõben 165) kb. 15 percig sütjük.

Amíg készül, a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd minden kis tésztakorong közepét egy kis (kb. 2 centis) pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leesõ részeket újra összedolgozzuk, kiszaggatjuk.

A korongokat sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, a darabokat kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az elõzõ tésztát.

Ha kihûltek, a világosakat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük, és a kakaósakat ráillesztjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!