A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütõpor
- 2 tojás
- 1 csapott evõkanál keserû kakaópor
A lekenéshez:
- 1 tojás
A tetejére:
- maréknyi natúr (sótlan) mogyoró
A töltéshez:
- 30-40 dkg sárgabarackíz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához valókat a kakaó kivételével tálba töltjük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor lesz jó, ha elválik a tál falától.
Ezután kettéosztjuk, a kakaót az egyik felébe dolgozzuk. A világos színû tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk (tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélû, kb. 5 centi átmérõjû kiszúróval kiszaggatjuk. A leesõ részeket újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütõben 165) kb. 15 percig sütjük.
Amíg készül, a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd minden kis tésztakorong közepét egy kis (kb. 2 centis) pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leesõ részeket újra összedolgozzuk, kiszaggatjuk.
A korongokat sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, a darabokat kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az elõzõ tésztát.
Ha kihûltek, a világosakat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük, és a kakaósakat ráillesztjük.