2020.12.02. - Melinda, Vivien

Gyümölcskosár

Hozzávalók:

A tésztához:

- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás sárgája
- 1/2 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 evõkanál kristálycukor
- 4 dl tej

A bevonathoz:

- 8 dkg étbevonó massza
- 1 evõkanál étolaj

A díszítéshez:

- 0,5 kg friss málna
bohócdoktor vizit szja 1%

Elkészítés:

A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hûtõbe tesszük. Miután kihûlt a tésztánk, 3-4 dkg-os darabokat csípünk belõle és ezeket a fém kosárkaformába nyomkodjuk úgy, hogy egyenletes falvastagságot kapjunk. Villával megszurkáljuk az aljukat és elõmelegített sütõben 210 °C-on 10-15 percig sütjük.

A pudingport a zacskón levõ utasítás szerit megfõzzük a kristálycukorral és a 4 dl tejjel, majd kihûtjük. A kosárkák alját félig az olajjal elkevert, olvasztott bevonó masszába mártjuk. A kihûlt pudingot átkeverjük és a kosárkákba halmozzuk. A tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!