A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás sárgája
- 1/2 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 evõkanál kristálycukor
- 4 dl tej
A bevonathoz:
- 8 dkg étbevonó massza
- 1 evõkanál étolaj
A díszítéshez:
- 0,5 kg friss málna
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hûtõbe tesszük. Miután kihûlt a tésztánk, 3-4 dkg-os darabokat csípünk belõle és ezeket a fém kosárkaformába nyomkodjuk úgy, hogy egyenletes falvastagságot kapjunk. Villával megszurkáljuk az aljukat és elõmelegített sütõben 210 °C-on 10-15 percig sütjük.
A pudingport a zacskón levõ utasítás szerit megfõzzük a kristálycukorral és a 4 dl tejjel, majd kihûtjük. A kosárkák alját félig az olajjal elkevert, olvasztott bevonó masszába mártjuk. A kihûlt pudingot átkeverjük és a kosárkákba halmozzuk. A tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.