rss
  • Gyümölcskosár

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg porcukor
    - 20 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 2 db tojás sárgája
    - 1/2 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 3-4 evõkanál kristálycukor
    - 4 dl tej

    A bevonathoz:

    - 8 dkg étbevonó massza
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - 0,5 kg friss málna

    Elkészítés:

    A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hûtõbe tesszük. Miután kihûlt a tésztánk, 3-4 dkg-os darabokat csípünk belõle és ezeket a fém kosárkaformába nyomkodjuk úgy, hogy egyenletes falvastagságot kapjunk. Villával megszurkáljuk az aljukat és elõmelegített sütõben 210 °C-on 10-15 percig sütjük.

    A pudingport a zacskón levõ utasítás szerit megfõzzük a kristálycukorral és a 4 dl tejjel, majd kihûtjük. A kosárkák alját félig az olajjal elkevert, olvasztott bevonó masszába mártjuk. A kihûlt pudingot átkeverjük és a kosárkákba halmozzuk. A tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paprikás krumpli

    Hozzávalók:

    15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál Piros Arany, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1,2 kg tisztított rózsakrumpli, só

  • Vadászpecsenye

    Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika;

  • Betyárzöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.

  • Áfonyás-fehércsokis keksz

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.

  • Sajtos-paradicsomos csirkemell

    Sajtos-paradicsomos csirkemellA csirkemelleket középen szétnyitjuk. Kicsit kiklopfoljuk. Ne vékonyra, mert kétszer fogjuk sütni és kiszárad! A paradicsomokat felszeleteljük. Az oregánót, bazsalikomot, ha friss apróra vágjuk. A csirkemelleket szárnyas fűszerrel megszórjuk és serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Egy tűzálló tálba /tepsi, jénai/ egymás mellé fektetjük a melleket. Egyenként 3-4 szelet paradicsommal betakarjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel és 2-3 szelet sajttal lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre amíg a sajt ráolvad és egy kis színt kap!

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Tejben sült hagymás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb csirkemell filé, só, bors, szerecsendió, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, kakukkfû, ½ kg hagyma, 80 g vaj, 5 dl tej.

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Sztrapacskagombóc

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, pár kanál liszt, 1 tojás, só.

  • Tormakrém

    Hozzávalók: 20 dkg ecetes torma vagy 30 dkg friss, 20 dkg Besamel, 5 dkg margarin, 2 evõkanál ecet (ha a torma nem ecetes, hanem friss), 5 dkg porcukor.

  • Banános grapefruitos gyümölcskenyér

    Hozzávalók:

    - 3 banán (45 dkg)
    - 1/4 grépfrút leve
    - 2 nagy tojás
    - 14 dkg graham liszt
    - 14 dkg rozsliszt
    - 10 dkg vaj
    - 14 dkg barna cukor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl joghurt
    - 5 dkg mazsola
    - 5 dkg durvára vágott dió
    - 5 dkg szeletelt mandula

    A grépfrúthabhoz:

    - 2 grépfrút kifilézve
    - 25 dkg mascarpone
    - 1 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 dkg méz

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.

  • Barna vajmártás

    Hozzávalók: 4 dl tejföl, 10 dkg vaj, só.

  • Õszibarack borban

    Hozzávalók: 50 dkg magvaváló, friss õszibarack, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, másfél-két deci száraz fehérbor, 1-2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só;

  • Paradicsomos zöldségleves

    Hozzávalók: 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, fél zeller, 2 db zsenge karalábé, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, tárkony, csöpp olaj, maroknyi cérnametélt vagy más aprótészta, vegeta.

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Zöldborsós gombapörkölt

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Alma ade

    Hozzávalók: 1 deci almalé, 2 cl narancsszörp, 1 deci ásványvíz, vagy szódavíz, 1 szelet narancs, 2 kocka jég.

  • Szamócadzsem

    Hozzávalók: 2 kg erdei szamóca, 1 kg cukor.