2024.04.19. - Emma

Baconba tekert csirkemáj

Hozzávalók:

- 25 dkg csirke máj
- 1 csomag szeletelt bacon szalonna
- pici olaj
- só vagy delikát
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A bacon szalonnát elfelezem és csirke májat is. A bacont vagy sózom vagy delikátozom de csak egy picikét,majd a baconre teszem a májat és betekerem és fogpiszkálóval összetûzöm. Ezt addig folytatom míg a bacon el nem fogy.

Elõmelegítem a sütõt 180 fokra. Egy tepsit kenõtollal kiolajozok majd beleteszem a baconbe tekert csirkemájat és fóliával lefedem és 20 percig párolom majd le veszem a fóliát és pirosodásig sütöm. De úgy hogy egyszer meg is forgatom hogy mind a két oldala piros legyen.

Ha megsült kiszedem egy tálra és le szívatom az olajat. Legjobb hozzá a tepsis burgonya és az uborka saláta.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!