rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott keksz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
    - 2 nagy pohár tejföl
    - 9 púpos evõkanál cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 1 evõkanál rumaroma
    - 1 evõkanál vanília-aroma

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, hozzáadunk 4 evõkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 1 evõkanál vanília-aromát. Elkeverjük.

    A másik tejfölt is kiborítjuk, hozzáadunk 5 evõkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a kakaóport, valamint 1 evõkanál rumaromát. Ezt is jól elkeverjük.

    Egy közepes méretû tepsibe (20×30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitõl hullámos mintát kapunk. Ezután legalább 12 órára hûtõbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok

    Ernyey Béla színész, író – és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és fõzõmûsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de fõzni is szeret (és tud!).

    Elsõ szakácskönyvével, az Ünnepek és hétköznapok-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tõle örökölt, féltve õrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. A békebeli, bõséges lakomákat idézõ finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey.

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Vaníliás rétes

    A nagymamák túrós, meggyes és tökös rétesei után talán ez is ízleni fog a családnak. Sokak szerint érdemes kipróbálni.

  • Citromos joghurtkrém

    Hozzávalók: 1 nagy citrom leve és reszelt héja, 3 - 4 kanál cukor, másfél pohár natúr joghurt, 1 csapott evõkanál zselatin, másfél deci habtejszín.

  • Burgonyamártás

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 dkg zsír, egy kevés vöröshagyma, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 2-3 szem fehér bors, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, citrom vagy citrompótló, só ízlés szerint.

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

  • Sonkás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;

  • Ananászos répasaláta

    Hozzávalók: 1 nagy sárgarépa, 4 karika ananász, 1 dl 100%-os narancslé, 5 evõkanál akácméz, só.

  • Rakott zöldbab

    Rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és a vega-mix és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk 2 cm-es darabokra.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Borleves

    Hozzávalók: 4 dl száraz fehérbor, 1 dl méz, 4 g szegfûszeg, 4 g kardamon, 1 citrom, 4 g gyömbérgyökér, 5 dkg étkezési keményítõ, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl.

  • Pácolt karaj

    Hozzávalók: 1 kg sertékaraj vagy comb, 5. 6 gerezd fokhagyma, zsír; a pácléhez: ecet, só,
    cukor, 5-6 egész bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma.

  • Csirkesaláta tésztásan

    Csirkesaláta tésztásanA tésztát megfőzzük. A fél csirkemellet felkockázzuk, megfűszerezzük (csirkesült fűszerkeverék, pár csipetnyi só, pár csipetnyi bors, 1 gerezd felaprított fokhagyma). Majd teflonedényben kevés olajban kisütjük és a tésztához keverjük (az olajból, amiben a hús sült rakható pár kanállal a tésztához). A paprikát és az uborkát apró darabokra vágjuk, majd a tésztához keverjük. Öntet: 1 pohár kefirt összekeverünk 1 evőkanálnyi mustárral és 1 evőkanálnyi majonézzel, adunk hozzá 2 kiskanál szárított petrezselymet, 2 csipet sót és 1 csipet borsot. Jól összekeverjük és a tésztasalátához öntjük.

  • Szilvás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 3/4 csomag sütõpor, 5 egész tojás, 3 ek. darált dió.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Gesztenyés-áfonyás pite

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

  • Lengyel fejes saláta

    Leveleire szedünk, megmosunk, megszárítunk, és kisebb darabokra tépünk egy nagy fej salátát. Összekeverjük egy doboznyi levétõl lecsurgatott konzerv kukoricával, és jégbehûtjük.

  • Gombás szendvics

    A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, vajon megpároljuk, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd mindkét felén vajban világosra pirított vékony kenyérszeletekre rakjuk.

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...