2024.03.19. - József, Bánk

Túrós-ananászos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg Rama margarin
- 1 csomag sütõpor
- 1 tojássárgája
- 3 kanál kakaópor

A töltelékhez:

- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja lereszelve
- 1 kockázott ananász konzerv
- 2 kanál liszt
- 3 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. A tésztához a margarint hõálló edénybe tesszük, és mikrohullámú sütõben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a sütõporral összekevert lisztet, majd a tészta többi alapanyagát is, és szépen összedolgozzuk. Két részre szedjük, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.

2. Közben a tölteléket elkészíthetjük: a tojásfehérje kivételével az alapanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékbe keverjük.

3. Az 1 óra leteltével a tészta egyik felét egy kivajazott, lisztezett tepsi aljába egyenletesen belereszeljük, erre ráadagoljuk a tölteléket, majd a másik adag tésztát is a tetejére reszeljük. Sütõben 180 fokon (légkeveréses sütõben 150 fokon) kb. 35 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!