rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sárgadinnye krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gépsonka
    - 5 dl tej
    - diónyi vaj
    - kakukkfû
    - szerecsendió
    - õrölt bors
    - só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    Vékonyan meghámozzuk a dinnyét. A dinnyehúst felkockázzuk, felét lehûtjük, másik felét áttörjük, sóval, borssal, kakukkfûvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól elkeverjük. Vajon, állandó keverés közben 5 percig pároljuk, közben hozzáajuk a tejet.

    Amikor kihûlt, hozzáadjuk a tejfölt, és hûtõben jól lehûtjük. Tálaláskor adjuk hozzá a dinnyekockákat és az apróra vágott sonkát.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Sajtos lencsekrémleves

    Hozzávalók: fél kiló lencse 20 deka füstölt sajt 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 3 dl tejszín vagy joghurt 3 evõkanál mustár fokhagyma, só, babérlevél.

  • Meggyes fagylaltkehely

    Hozzávalók 4 személyre: Egy doboz vanília-meggy fagylalt, fél kg meggybefõtt, vagy friss meggy, 2 és fél dl tejszínhab, 2 csomag vaníliás cukor, 2 cl cseresznyepálinka.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Rokfortos csiga

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

  • Kukoricás-grízes ragu

    Hozzávalók: 4 csésze tej, 1 csésze gríz, 1 üveg kukoricakonzerv, 2 és fél csésze reszelt sajt, 6 mogyoróhagyma felaprítva, 1 nagy tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szárított kakukkfû, negyed teáskanál feketebors.

  • Csokoládévarázs ital

    Hozzávalók: 2 kávéskanál Douwe Egberts Omnia instantból készült kávé
    (1,5 dl) 1 szelet csokoládé, 1 evõkanál kakaólikõr, fahéjpor, kevés vaniliáscukor barnacukor ízlés szerint, tejszínhab.

  • Töltött csirke

    A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bõre alá töltjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tölteléket kizsírozott õzgerincformában külön sütjük, s köretként adjuk a csirkéhez. A gomba helyett összetört csirkemájat is rakhatunk a töltelékbe.

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

  • Diós metélt

    Hozzávalók: 25 dkg szalagtészta, só, 15 dkg darált dió, porcukor.

  • Habcsók, habkarika

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 40 dkg porcukor, pár csepp citromlé.

  • Birkapörkölt

    Hozzávalók:

    1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Vörösboros zselé

    Hozzávalók: fél l húsleves, 2 dl vörösbor, 4 tojásfehérje, 5 dkg zselatin.

  • Zöldborsós zsemlyefelfújt

    Hozzávalók: 6 db zsemlye, tej, fél kg zöldborsó, 3 tojás, só.

  • Tojásos gomba

    Hozzávalók:4 személyre 30-40 dkg gomba(legjobb a természetes, nem termesztett), 5-6 db tojás, egy csomag új hagyma, bors ízlés szerint, egy kevés delikát, egy gerezd fokhagyma, só, étolaj.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Ínyenc krumplifozelék

    Hozzávalók: 60 dkg tisztított krumpli (nem szétfövo fajta), 2 dl tejföl, 3 evokanál olaj, 1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller és 1 evokanál vágott petrezselyem), 1 evokanál vegeta, 1 evokanál paradicsompüré, 1 pici fej vöröshagyma, kevés só, csipetnyi porcukor, csipetnyi törött fehér bors;

  • Adventre: marcipánszívek

    Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 teáskanál sárgabarack lekvár, 4 ostyalap (12 x 20 cm-es), a díszítéshez 4 kis kép, hurkapálcika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...