rss
  • Sárgadinnye krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gépsonka
    - 5 dl tej
    - diónyi vaj
    - kakukkfû
    - szerecsendió
    - õrölt bors
    - só

    Elkészítés:

    Vékonyan meghámozzuk a dinnyét. A dinnyehúst felkockázzuk, felét lehûtjük, másik felét áttörjük, sóval, borssal, kakukkfûvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól elkeverjük. Vajon, állandó keverés közben 5 percig pároljuk, közben hozzáajuk a tejet.

    Amikor kihûlt, hozzáadjuk a tejfölt, és hûtõben jól lehûtjük. Tálaláskor adjuk hozzá a dinnyekockákat és az apróra vágott sonkát.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Skót kávé

    Széles falú talpas pohárba teszem a 2 db kockacukrot, ráöntöm a feketekávét, elkeverem. Óvatosan ráöntöm a whiskyt, a tetejére kemény, cukrozott tejszínhabot teszek. Díszítésül kevés õrölt kávéval megszórom. Ezután felkeverni már nem szabad.

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Tejfölös ököruszály

    Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.

  • Bakonyi betyárleves

    A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

  • Bundás pityóka

    Hozzávalók: 500 g burgonya, 2 db tojás, 100 g liszt, 120 g zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez;

  • Afrikai harcsa

    Hány személyre 4 személyre: 60 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1 kisk. só, 1 mk. Erõs Pista, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, fél kisk. ételízesítõ por, olaj.

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg póréhagyma, 2 dkg tárkonylevél, 1 dkg só, 1 dkg fûszerpaprika, 1 dl tejföl.

  • Sajtos hagymaleves

    Sajtos hagymalevesA hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.

  • Meggybólé gyömbérrel

    Hozzávalók 12 személyre: 2 üveg magozott meggybefõtt, 2 üveg pezsgõ, 2 liter gyömbér, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Halas spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz olajos tonhal (egyenként kb. 150 g), 1 csõ piros húsú peperoni, 1 fej hagyma, 100 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2-1 ek. fehér- és vörösborecet, 1 tk. reszelt torma, 6 ek. olívaolaj, só, cayenne-i bors, cukor, 400 g spagetti, 1 csokor metélõhagyma.

  • Rokfortos csirkemell

    Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.

  • Párolt marha szelet

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, ½-1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár.

  • Narancsos sertésszûz

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

  • Szilvakrémleves

    SzilvakrémlevesA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni. Jól behűtve kínáljuk.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Karfiolkrém leves

    Hozzávalók:

    3 evõkanál hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszár, 2 karfiol, 6 csésze víz, 2 zöldségleveskocka, fél kávéskanál kakukkfû, 1 evõkanál vaj

  • Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

    Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.

  • Meggyszörp

    A legjobb hozzá a cigánymeggy, ami apró, de fekete és a legzamatosabb. Válogatom, mosom, majd magostól összenyomom és másnapig lefedve állni hagyom.