2024.04.25. - Márk

Sárgadinnye krémleves

Hozzávalók:

- 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
- 2 dl tejföl
- 5 dkg gépsonka
- 5 dl tej
- diónyi vaj
- kakukkfû
- szerecsendió
- õrölt bors
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Vékonyan meghámozzuk a dinnyét. A dinnyehúst felkockázzuk, felét lehûtjük, másik felét áttörjük, sóval, borssal, kakukkfûvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól elkeverjük. Vajon, állandó keverés közben 5 percig pároljuk, közben hozzáajuk a tejet.

Amikor kihûlt, hozzáadjuk a tejfölt, és hûtõben jól lehûtjük. Tálaláskor adjuk hozzá a dinnyekockákat és az apróra vágott sonkát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!