- 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
- 2 dl tejföl
- 5 dkg gépsonka
- 5 dl tej
- diónyi vaj
- kakukkfû
- szerecsendió
- õrölt bors
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Vékonyan meghámozzuk a dinnyét. A dinnyehúst felkockázzuk, felét lehûtjük, másik felét áttörjük, sóval, borssal, kakukkfûvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól elkeverjük. Vajon, állandó keverés közben 5 percig pároljuk, közben hozzáajuk a tejet.
Amikor kihûlt, hozzáadjuk a tejfölt, és hûtõben jól lehûtjük. Tálaláskor adjuk hozzá a dinnyekockákat és az apróra vágott sonkát.