80dkg karaj csont nélkül
só
õrölt bors
10dkg gomba
1 piros húsú paprika
1 csokor újhagyma
10dkg brokkoli
5 evõkanál olaj
majoranna
2 db tojás
A mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
2dl tejszín
2 ek liszt
1 csokor kapor
fél citrom leve
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágunk,minden darabot felszúrunk,sóval, borssal, bedörzsöljük.A töltelékhez, az apró kockára vágott gombát,paprikát, felkarikázott újhagymát,brokkolit,kevés forró olajon megfuttatjuk, sózzuk, majorannával, borssal, fûszerezzük.A tojásokat felverjük, és a zöldségekre öntjük, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik. felszúrt bordákat megtöltjük, majd fogvájóval lezárjuk.
Forró olajon elõsütjük,majd tepsibe rakjuk, és 200 fokon pirosra sütjük.A mártáshoz a finomra vágott hagymát a bordák visszamaradt zsírjában megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felöntjük.A tejszínt a liszttel simára keverjük, és a mártást besûrítjük vele.Finomra vágott kaporral, és citromlével ízesítjük.