rss
  • Töltött sertésborda

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók :

    80dkg karaj csont nélkül

    õrölt bors
    10dkg gomba
    1 piros húsú paprika
    1 csokor újhagyma
    10dkg brokkoli
    5 evõkanál olaj
    majoranna
    2 db tojás

    A mártáshoz:

    1 fej vöröshagyma
    pirospaprika
    2dl tejszín
    2 ek liszt
    1 csokor kapor
    fél citrom leve

    Elkészítés:

    A húst ujjnyi vastag szeletekre vágunk,minden darabot felszúrunk,sóval, borssal, bedörzsöljük.A töltelékhez, az apró kockára vágott gombát,paprikát, felkarikázott újhagymát,brokkolit,kevés forró olajon megfuttatjuk, sózzuk, majorannával, borssal, fûszerezzük.A tojásokat felverjük, és a zöldségekre öntjük, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik. felszúrt bordákat megtöltjük, majd fogvájóval lezárjuk.

    Forró olajon elõsütjük,majd tepsibe rakjuk, és 200 fokon pirosra sütjük.A mártáshoz a finomra vágott hagymát a bordák visszamaradt zsírjában megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felöntjük.A tejszínt a liszttel simára keverjük, és a mártást besûrítjük vele.Finomra vágott kaporral, és citromlével ízesítjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

  • Virslis kínai

    Hozzávalók: 1 csomag füstölt virsli, 10 szelet baconszalonna, 8 db közepes csemegeuborka, 1 üveges édes-savanyú mártás, 1 csomag mexikói vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evõkanál olaj.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 tk só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: spárga, szójaszósz vagy só, paradicsom, zöldpaprika, fejes saláta, citrom, olaj, borsikafû, 1/2 csomag petrezselyem.

  • A 100 magyar bor 2010

    November 11-én jelent meg a Népszabadság TOP 100 Magyar Bor címû kiadványa, amely idén is sorra veszi a méltán díjnyertes, kategóriájában kiemelkedõ borászati remekeket.

    Az évrõl évre megjelenõ magazin korábbi koncepcióját a szerkesztõk részben követték, részben megváltoztatták. A TOP 100 kiadvány minõsítõ kóstolásán eddig csakis olyan borok szerepeltek, amelyek rangos versenyeken már az élmezõnyben végeztek. Ebben az évben azonban e tételek mellett a felkért szakértõk további, általuk egyedinek tartott borokat is nevezhettek, ugyanakkor egy-egy pincészettõl legfeljebb két nevezés érkezhetett.

  • Gyümölcsös háromszög

    Hozzávalók: 20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 1 csomag sütõpor, amennyi tejet felvesz, összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfûszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.

  • Csicseriborsó curry

    Hozzávalók:
    1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;

  • Italok, amelyeket a vegetáriánusok is örömmel iszogathatnak

    Hûsítõ, és vitaminban gazdag. Ízletes, és jó gondolni rá. Igyunk házilag készített üdítõ italokat, abban biztosra vehetjük, hogy nincs vagy csak minimális a (permetszerbõl vagy tartósítószerbõl származó) káros anyag tartalom...

  • Metélõhagymás kukorica krémleves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg Bonduelle Gold kukorica, 4 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor metélõhagyma, szerecsendió, õrölt fehérbors, só.

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Sertéshús üvegtésztával

    Hozzávalók: 40 g üvegtészta, 4 evõkanál olaj, 225 g darált sertéshús, 3 szál karikára vágott, tavaszi hagyma, 1 evõkanál csípõs szójaszósz, 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál száraz cherry, fél teáskanál cukor, 120 ml víz.

  • Mazsolás párolt hal

    Hozzávalók: 25 dkg harcsafilé, 1 db halászlé kocka, 5 dkg mazsola, 1,5 dl tejszín, 1/2 citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, babérlevél, õrölt bors.

  • Tihanyi vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evõkanál paradicsompüré, 1
    evõkanál pritamin, 5-6 dl tihanyi kékfrankos;

  • Besameles sajtmártás (rásütni)

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

  • Karfiolleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;

  • Rakott krumpli tejszínnel

    Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 5 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál ételízesítõ por, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál õrölt bors, 3 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin) a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa.

  • Csokitorta mentásan

    Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.

  • Sült pulykacomb fokhagymás tejben pácolva

    Sült pulykacomb fokhagymás tejben pácolvaA pulykacomb jóval több időt igényel, hogy kellően átsüljön, mint a csirkecomb, ezért ajánlatos jó pár órára, akár pár napra bepácolni! Hagyhatjuk a combot egyben de kis is vághatjuk a csontokat. A combokat megsózzuk, majd állni hagyjuk a páclében. (A tejhez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt és az őrölt borsot.) Ezt betesszük a hűtőbe 2 napra, majd a combokat tepsibe rakjuk és kevés levet ráöntve, illetve megpaprikázva és majoránnázva 180 fokon puhára sütjük. Tetszés szerinti körettel és savanyúsággal tálaljuk,

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.