rss
  • Gyümölcsszósz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

    loading...

    Elkészítés:

    3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.

    Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.

    Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött paradicsom

    Vegyünk középnagyságu, szép de nem igen érett paradicsomokat, egy személyre 3 darabot számitva. A szára felül való kemény részt vágjuk el jó éles késsel, hogy a paradicsom szét ne roncsolódjék.

  • Feketebabos fésûkagyló

    Hozzávalók: 50 dkg fésûkagyló, 2 ek fekete bab (aprítva), 2 ek aprított fokhagyma, 2 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai rizsbor vagy száraz Sherry, 1 ek világos szójaszósz.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Dorozsmai ponty

    Hozzávalók: 1 kg halszelet, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, liszt.

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

  • Rizzsel töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    6 nagy, nem túl érett paradicsom, 2 ek. olíva- vagy salátaolaj, 3 ek. reszelt vöröshagyma, 20 dkg rizs, 1/2 mk. frissen õrölt bors, késhegynyi koriandermag, egy csipet száraz bazsalikom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 ek. paradicsompüré

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Cukkinis tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tészta, egy cukkini, 1 fej hagyma, 2 dl fõzõtejszín, só, õrölt bors, 3 evõkanál fehérborecet, fél csomag rukkola, fél marék magozott tökmag.

  • Köménymagos rudacskák

    Hozzávalók: 200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és köménymag.

  • Sóskaleves, buggyantott tojással

    Hozzávalók: 600 g sóskapüré, 50 g vaj, 30 g liszt, 2 dl tejföl, cukor, só, 4 db friss tojás;

  • Jércemell csíkok kukoricában

    Hozzávalók: 2 nagyobb jércemell, 1 doboz konzerv csemegekukorica, (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál curry, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Körözöttes sajttorta

    Hozzávalók: 60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fûszerpaprika, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 1 dkg só, 1 késhegynyi õrölt kömény, 35 trappista sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 csomag ropi.

  • Olívás gombasaláta

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, fél fej jégsaláta, 2 db kemény paradicsom, 1 fej lila hagyma, 2 evõkanál magozott és apróra vágott olajbogyó, 3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál bor- vagy gyümölcsecet, 1-1 késhegynyi õrölt fehér bors és õrölt babérlevél, ízlés szerint só, cukor és ecet.

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Békacomb nyárson sütve

    Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fûszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütõbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.

  • Amerikai padlizsánsaláta

    Hozzávalók: 2 szép padlizsán, 3 szem bors, 1 babérlevél, 1 csokor kapor, só. A mártáshoz: borral hígított 10 százalékos ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött bors, kávéskanál majoránna, egy csapott kávéskanál bazsalikom, egy csapott kávéskanál só.

  • Szarvasgombás fettucine

    Hozzávalók: negyed kg szalagtészta, 6 dkg szarvasgomba, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek finom extra szûz olivaolaj, só.

  • Valentin napi szerelmes levél

    Hozzávalók:1 adag gyors leveles tészta, sárgabaracklekvár.

  • Gyümölcsös tiramisu

    Gyümölcsös tiramisuA gyümölcskeveréket összeturmixoljuk 4 evőkanál porcukorral, és elkeverünk benne 1 ek. gyümölcspálinkát. A babapiskóta egyik felét egyenként beáztatjuk a gyümölcsszószba, és egy jénai edény aljába rétegzem. Gőz felett egy tálban elkeverjük a tojásokat a kristálycukorral. Gyakori kevergetés mellett addig melegítjük amíg a cukor teljesen felolvadt. A lapzselatint langyos vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A gőzről levett tojásos keveréket habverővel habosítom, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a mascarponéval elkevert tejszínhabhoz.

loading...