rss
  • Gyümölcsszósz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

    loading...

    Elkészítés:

    3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.

    Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.

    Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erzsébet Sissy csókja

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evõkanál porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 tábla tortabevonó.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Sajtos rúd

    16 dkg finomlisztet, 18 dkg reszelt sajtot, 12 dkg vajat, 3 tojássárgáját, 1 kávéskanál sót és 1 evõkanál tejfölt összegyúrunk, kétszer nyújtjuk - közben hajtogatjuk, mint a vajas tésztát -, és hideg helyen 1 - 2 órát pihentetjük.

  • Nyolc tipp az éhségjelzések kezelésére

    El kell dönteni, hogy lassan, de biztosan az elhízottak népes tábora felé akarunk-e jutni vagy korosodásunkkal megtartjuk inkább a fitt-és fiatalos formát.

    Apró figyelmesség, és nem hízunk el!

  • Gombócleves

    Hozzávalók: 7 dl víz, 1/2 mk borsikafû, lestyán, natúr vegamix, sáfrány, szegfûbors, 2 mk zellermag, 1 mk szemes köménymag, 1 mk õrölt köménymag, 2 ek olaj, 3 ek zabkorpa, 3 és 1/2 ek zabliszt, 2 gerezd fokhagyma, tetszés szerinti szójaszószos fokhagymás olaj.

  • Virsli tojással

    Személyenként 1 pár virsli és 3 tojás, két EK olaj, só, paprika.

  • Sárgadinnye krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gépsonka
    - 5 dl tej
    - diónyi vaj
    - kakukkfû
    - szerecsendió
    - õrölt bors
    - só

  • Provanszi mártás

    Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 EK olaj, 1 EK ketchup, 1 TK kakukkfû, 1 TK rozmaring, 1/2 TK só, frissen õrölt fehérbors.

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Csirkeragu borsósan

    Csirkeragu borsósanA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, a csirkemellet pedig csíkokra vágjuk. (De készíthető combból is.) Olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a vékony csíkokra szelt csirkemellet. A szétnyomott fokhagymát is hozzáadva kicsit lepirítjuk a húst, ha minden oldalán kifehéredett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Sózzuk borsozzuk és kevergetve addig pároljuk, míg a lé felére fő, majd lehintjük pár kanál liszttel, felengedjük kevés vízzel, és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórva, rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

  • Húsvéti sonkás muffin

    Hozzávalók: 140 g burgonya, 20 g élesztõ, 300 g liszt, só, 1db kis zöldpaprika, 1 csomag újhagyma, 200 g fõtt sonka, 50 ml tejszín, liszt, 24 db muffinpapir;

  • Fish and chips

    Hozzávalók: napraforgóolaj bõven (magas falú edény fele), 300 g liszt, 300 g tõkehalfilé (lehet fagyasztott is), 1 csomag sütõpor, 2 doboz (1 liter) sör, 500 g fagyasztott sült burgonya, só, bors.

  • Kukoricakrém leves

    Kukoricakrém levesVajon megfuttatjuk a kukoricát (a konzerv kukoricának bele lehet tenni a levét is, ki hogy szereti). Amikor forró (2-3 perc), felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük a leveskockát, a fehérborsot, a gyömbért, megsózzuk (ez a leveskocka miatt csak óvatosa, nehogy túlsózzuk a levest.) Amikor felforrt, beleöntjük az előzetesen kicsit megkevert tejszínt. Újra forrás előtt elzárjuk a gázt alatta (ha teljesen felforraljuk, a tejszín akkor összeesik benne). A tejszínbe tehető egy tojássárgája is. A tálalt levest egy kis darabolt újhagymával díszíthetjük.

  • Mézes-mázos datolyás alma

    Hozzávalók: egy marék, apróra vágott datolya, 2 és fél dl méz ,2 kanál darált dió ,1 citrom lereszelt héja ,2 evõkanál zsemlemorzsa ,1 teáskanál fahéj ,6 alma ,2 evõkanál olvasztott vaj

  • Joghurtos padlizsán

    Hozzávalók: 3 padlizsán, olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 400 gramm joghurt.

  • Erdélyi káposztás bárány recept

    Hozzávalók:
    800 g birka lapocka, oldalas, 100 g füstölt szalonna, 500 g savanyú káposzt, 100 g gersli, 50 g vöröshagyma, 50 g zsír, 20 g fokhagyma, 15 g fûszerpaprika, csombor, kapor, 2 dl tejföl;

  • Almás muffin

    Hozzávalók: 4-5 db zöld alma, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 pohár tejföl, 10 dkg zabpehely, 2 db tojás, 20 dkg teljes kiõrlésû liszt, 2 dkg olvasztott vaj, nyírfacukor vagy méz, fahéj.

  • Mandulás palacsinta

    Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
    A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
    Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;

loading...