rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Gyümölcsszósz

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

    Elkészítés:

    3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.

    Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.

    Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Tócsni

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 2 tojás, 2-3 evõkanál liszt, olaj a sütéshez

  • Gombás tojás - másképpen

    Hozzávalók: 10 db egész tojás, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 púpozott teáskanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Raffaelló szelet

    Krém: 1 liter tej, 7 tojás sárgája, 8 ek cukor, 4 cs vaníliás cukor, 3 vanília puding sûrûre fõzni. Ha kihûlt, 1 margarint belekeverünk.

  • Töltött sonka

    Hozzávalók:

    - 24 szelet sonka
    - 1 kg franciasaláta alap
    - 3 db savanyú uborka
    - 10 db tojás
    - 1 flakon majonéz
    - 1 nagy doboz tejföl
    - 1 ek mustár
    - bors
    - pici porcukor
    - fél húsleves-kocka
    - 1,5 dl víz
    - 25 g étkezési zselatin

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Pudingos-epres gyümölcstorta

    Pudingos-epres gyümölcstortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatjuk a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát kihűtjük, majd tálra borítjuk. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltjük a langyos krémmel.

  • Angeles Mist

    A shakerbe tört jégre 1 rész ananászlevet, 1 rész tejszínt és egy fél narancs levét töltjük.

  • Sült cukkini

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Kínai sült banán

    Hozzávalók: 1 liter étolaj, 2 db közepes méretû banán, keményítõ, méz, 1 tojás sárgája, 10 ek víz, finomliszt, sütõpor.

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Töltött palacsinta

    Hozzávalók: 4 palacsinta, 25 dkg rizs, 1 l tej, 10 dkg mandula, 7 dkg vaj, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg kakaó, 3 kanál baracklekvár.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Zabos keksz

    Hozzávalók:

    2 pohár zabpehely, 2 pohár zabliszt, 1,5 pohár liszt, 1 pohár cukor, 0,5 pohár barna cukor, 20 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál gyömbérpor, 1,5 teáskanál szódabikarbón, 1 csipet só

  • Hány percet kell futni egy brassói ledolgozásáért?

    Budapest - A bécsi szeletért petrezselymes burgonyával 68 percig kell úszni, ugyanennyit biciklizni, vagy 43 percet élénk tempóban futni - tudható meg egy magyar étterem étlapjáról. Az összes azon szereplõ étel fehérje-, zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmát feltüntetik, valamint azt is, hogy mennyit kell sportolni az adag "közömbösítéséért".

  • Finomfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra. 25 dg sárgarépát és 25 dg karalábét tisztítsunk meg, vágjuk kb. 0,5 cm széles kockákra, és a hagymával együtt 1 evõkanál étolajon, 1 púpozott mokkáskanál só, valamint fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával dinszteljük pár percig. Utána engedjük fel 4 dl vízzel, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt (juhtúró), 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Eperleves

    Hozzávalók:

    - fél kg eper
    - 15 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 csipet szegfűszeg
    - 1 csipet fahéj
    - 1 db tojás sárgája
    - 1 ek liszt
    - 1 csipet só

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.