rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyümölcsszósz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.

    Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.

    Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Tonhal saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna (tonhal) konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka, 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Darakrémes pávatollas csokimázzal

    Készítette: Baloghné Teréz

    Tészta:
    60dkg liszt,
    3tojás,
    2dkg szalalkáli 3dl vízben feloldva,
    5dkg zsír,
    10dkg cukor.

  • Rakott zöldbab sajttal

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 2 pár debreceni, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, ételízesítõ.

  • Színezékek és veszélyeik

    A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletõen tetszetõssé, étvágygerjesztõvé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minõséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezõadalékokat elsõsorban az édességeknél, üdítõitaloknál, szörpöknél, égetett szeszes italoknál, puding- és fagylaltkészítményekben alkalmazzák, de felhasználják a margaringyártásnál, a sajt és a haltermékek készítéséhez is.

  • Sajtos csirkeburger

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkehús, 10 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. finomra vágott friss bazsalikom, 1 kk. citromlé, 4 magos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Csirkepörkölt

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

  • Rántott szezámmagos padlizsán

    Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán, 2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, egy kanál tej, só, szezámmag, olaj a sütéshez.

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók:

    25 dkg burgonya, hat tojás, 10 dkg vaj, egy fej vöröshagyma, só

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Törpeharcsa paprikás

    Hozzávalók:

    20-25 db méretes törpeharcsa, 1 liter szegfûgomba, 2 doboz tejföl, 1 dl olaj, két fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, kanálnyi liszt, 1 liter szekszárdi kékfrankos, só, bors, õrölt erõs és édes paprika

  • Tojásos pogácsa

    Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 1 zsemle, tej, zsemlemorzsa, só, bors, zsíradék.

  • Fogasszelet túrótésztával

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Boszorkány kehely

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g eper vagy málna, 1 l tej, 2 dl tejszín, 5 db tojás, 200 g cukor, 15 g vaníliás cukor, 2 doboz hóvirág kétszersült, 50 pudingpor, 0,5 dl rum.

  • Tojáshabos fasírt

    Hozzávalók : 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, õrölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evõkanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Diós metélt

    Hozzávalók: 25 dkg szalagtészta, só, 15 dkg darált dió, porcukor.

  • Fûszeres, sajtos kacsacomb

    Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 evõkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, pirospaprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...