2020.12.04. - Borbála, Barbara

Gyümölcsszósz

Hozzávalók:

1 üveg meggybefõtt
3 db alma
5 evõkanál liszt
4 dl tej
2 dl tejföl
szegfûszeg
õrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 lapos teáskanál só
4 evõkanál cukor
bohócdoktor vizit szja 1%

Elkészítés:

3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.

Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.

Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!