rss
  • Michel Roux: Tésztavarázs

  • Share on Tumblr

    Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerû gyûjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehetõ legegyszerûbben mutat be.

    A 3 Michelin csillaggal rendelkezõ csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén. Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésrõl lépésre mutatja be. Az ezt követõ receptek az alaptészta különbözõ felhasználási módozatainak a lehetõségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt.

    loading...

    Lenyûgözõ a szerzõ által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínûsége.

    Végig kitûnõen illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy vezetõ szerepet töltsön be a tésztakészítés világában.

    A könyv megrendelhetõ a www.tbkiado.hu weboldalon!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 kis hagyma, zsír, paprika, fokhagyma, 1 ek liszt, só, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl.

  • Lusta túrós

    Ahogy esik, úgy puffan…

    Állítólag olasz recept, hozzám szájhagyomány útján került. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, bitang jó.

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.

  • Tejszínes gombaleves

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehér bors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín.

  • Betyárzöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.

  • Kacsás rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Kapros gombás rákmártás

    Hozzávalók: 1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só.

  • Baklava

    Hozzávalók:
    150 g dióbél, 150 g mogyoróbél, 150 g mandula, 360 g kristálycukor, 150 g mez, 3 kávéskanál õrölt szegfûszeg, 3 kávéskanál õrölt fahéj, 12 db réteslap, 300 g margarin, 1 tojás.

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Csirkecombok töltve

    Csirkecombok töltveA csirkecombokat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A tölteléket elkészítjük. A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A kenyereket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk a vizet belőle és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a májkrémet, ízlés szerinti sót, borsot, majoránnát, ételízesítőt, majd a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Jól összekeverjük. A combok bőre alá töltjük a tölteléket. Egy tepsibe 2 evőkanál olajat teszünk és beletesszük a csirkecombokat. Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokon 1 órán át sütjük.

  • Pulykatokány reform módra

    Hozzávalók: 2 teáskanál olaj, 1 db hagyma ,1 db paprika ,1 db paradicsom, 25 dkg pulyka comb hús , 20 dkg cukkini ,1 csokor kapor ,só vagy vegeta ,csipet bors, 1-1,5 dl tejföl 12%-os ,2 tk étkezési keményítõ.

  • Orosz csirkeleves

    Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Aranygaluska

    Egy bõ fél kiló lisztet összegyúrtam egy lisztes-cukros tejben megfuttatott fél élesztõvel, egy kis sóval, tíz deka margarinnal és némi langyos tejjel: annyival, hogy jól formázható, lágy tésztám legyen.

  • Palotai bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Tejfölös újburgonya

    2 evõkanál olajon megpirítunk l-2 kis fej, apróra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta egy kiló, héjától ledörzsölt, nagy :kockára vágott újburgonyát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, megsózzuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, puhára pároljuk.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

loading...