rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Jamie Oliver: Jamie természetesen

  • Share on Tumblr

    „Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nõnek a növények körülöttem.

    Ha ezt bûnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem fõztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenbõl, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.

    Könyvemben több mint 100 új receptet találsz, meg némi ültetési és növényápolási tanácsot, ha esetleg neked is kedved szottyanna ahhoz, hogy egy kicsit bepiszkítsd a kezed!”

    Részlet:

    „Nagy élvezettel írtam ezt a könyvet. Olyan szakácskönyv ez, amely szerkezetében a négy évszakot veszi alapul: arról tájékoztat, hogy mikor melyik növény áll éppen rendelkezésre a kertben. A négy évszak fejezetei számos alcímmel tagolódnak, ezek a különbözõ alapanyagokról szólnak, gyorsan elkészíthetõ, könnyû és finom ételek receptjei sorakoznak bennük. Minden fejezet végéhez csatoltam pár apró, a növények nevelésére vonatkozó tájékoztatást is. Remélem, ezek hatására te is megpróbálkozol majd néhány olyan gyümölcs és zöldség termesztésével, amelyek az utóbbi egy-két évben megtermettek a kertemben. Lakhatsz egy toronyház huszadik emeletén, akkor is ott van az ablakpárkány. A garázs lapos tetején kialakíthatsz egy tetõkertet, vagy tehetsz az udvarba néhány cserepet – bárhol élsz, érdemes megpróbálnod. Akár csak pár fajta gyümölcs vagy zöldség megtermelése is rengeteg élményt nyújt.”

    A könyv megrendelhetõ a Park Kiadótól a www.parkkiado.hu weboldalon.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szilveszteri lencsesaláta

    Elkészítés: A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihûlni. A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Amikor kihûlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás elõtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Kiviturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kivi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 l tej, õrölt fahéj.

  • Laskatészta recept

    Hozzávalók:
    120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;

  • Kapros halmártás

    Hozzávalók: 50 dkg tengeri halfilé, 2 csemegeuborka, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál citromlé, só, halfûszerkeverék, színes bors.

  • Tepertõkrém

    30 dkg tepertõt egy fej vöröshagymával és 4 kemény tojással a húsdarálón ledarálunk.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Gordon Ramsay: Mennyei halételek

    Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyû, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert.

    Miután a Passion For Flavour (Ízek bûvöletében - T.bálint Kiadó, 2010) c. könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire.

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Joghurtos csillagtök

    A tetszés szerinti mennyiségû tisztított tököt kockára vágjuk, és megpároljuk. Még melegen (leszûrve) összekeverjük joghurttal, kevés sóval, vágott kaporral és
    petrezselyemmel. Jól behûtve tálaljuk. (egy kis fokhagymát se sajnáljunk belõle)

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Kovászos uborka

    A 10-15 cm hosszú, testesebb és hibátlan uborkákat alaposan mosd meg (jó, ha elõbb áznak egy fél órát, hogy semmi szennyezõdés ne maradjon rajtuk), majd vágd le a két végüket.

  • Tejfölös fehér mártás

    Hozzávalók: 5 dl. Fehér mártás, 2 dl. tejföl, kevés margarin, csipet só, bors.

  • Baconos gombás kalács

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 g élesztõpor vagy 2,5 dkg friss élesztõ, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 3 - 3,5 dl tej (a liszt minõségétõl függõen), 1 tojás sárgája, olaj, bacon, gomba, olajbogyó, egy kevés sajt, 1 tojás.

  • Kabátos hús

    A filézett csirke-, vagy pulykamellet felszeleteljük. Kikloffoljuk és panírozzuk. Egy ovális jénai tálat kibélelünk vékonyra szelt bacon szalonnával úgy, hogy a szalonnaszeleteket kihajtjuk a jénai szélére.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Húsvéti párolt báránycomb

    Hozzávalók: 6 fõre, Kb 1500 g báránycomb csontjával, 8 gerezd fokhagyma, õrölt bors, 20 ml konyak, 4 ek olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 8 ág kakukkfû, 4 ág rozmaring,80 g puha vaj, tengeri só, 125 ml száraz vörösbor, 125 ml zöldségleves, 125 ml tejszín;

  • Bellini-sorbet

    Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 5 õszibarack, 1,75 dl pezsgõ, 2 tojásfehérje, felverve.

  • Gombapörkölt szegfûgombából

    Hozzávalók: fél kg szegfûgomba (csibegomba, tyúkgomba), egy nagy fej hagyma, 3 ek olaj, só, 2 ek paprika.

  • Rózsaszirom dzsem

    Hozzávalók: 45 dkg erõs illatú sötét színû rózsaszirom, 5,5 dl víz, 45 dkg porcukor, 2 citrom leve, 1 evõkanál rózsavíz.