2024.03.29. - Auguszta

Kolbászos bableves

Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár fehér bor, 6 szelet bacon kockákra vágva, olaj, egy csipet apróra vágott csili paprika, 1 nagy póréhagyma, szeletelve, 200 ml csirkehús alaplé, 1 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva, 6 csípõs nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg), 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kolbászt kb. 10 cm-es darabokra vágjuk és egy kis olajban megpirítjuk. Vegyük ki a kolbászokat. Ugyanabban a serpenyõben a bacont is lepirítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, fokhagymát és puhára fõzzük.

Visszatesszük a kolbászdarabokat, felöntjük a borral, a húslével, hozzáadjuk a chilit és a konzerv babot. 10-15 perc alatt összefûzzük az ízeket. Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Friss, ropogós kenyérrel nagyon finom!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!