2021.01.19. - Sára, Márió

Rakott kel rizzsel

Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, 20 dkg fõtt rizs, só, bors, paprika, 1 fej hagyma, 1 ek olaj, 2 pohár tejföl.
bohócdoktor vizit szja 1%

A kelt sós vízben megfõzöm és lecsepegtetem. A rizst megfõzöm és leszûröm. A hagymát finomra vágom, megfuttatom az olajon, paprikázom, sózom, borsozom és negyed óráig kevergetve, kis vízzel megpárolom. Tûzálló tálban lerakok egy réteg kellevelet, egy réteg rizst, egy réteg pirított hagymát, meglocsolom tejföllel. Ezt addig rétegzem, míg a hozzávalók tartanak. A tetejét bõven tejfölözöm, majd be a sütõbe. 3/4-1 óra alatt kész.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!