rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Marinált ecetes gomba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

    A gombét megtisztítom, a nagyobbakat darabolom. A többi hozzávalót felfõzöm és 10 percig vele fõzöm a gombát is. Egy szûrõn lecsepegtetem a gombát. Üvegekbe teszem a gombát (üvegenként 1 - 1 babérlevelet is teszek bele), majd felöntöm a lehûlt lével. A tetejére olajat öntök.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos kenyér

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál kakukkfû, bors, 1 evõkanál vaj.

  • Citromos õzgerinc

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 3 tojás, 1 citrom leve és lereszelt héja, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, ízlés szerint só.

  • Egresszörp 1.

    Hozzávalók: 1 kg egres, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor.

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.

  • Májusi desszert

    Hozzávalók: 50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, evõkanálnyi meggylekvár, evõkanálnyi kristálycukor, mokkáskanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfûszeg;

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 800 g gyalult tök, 1 db vöröshagyma, 1 csokor kapor, 50 ml olaj, ecet, só, húsleves esszencia, 4 ek. liszt, 2 pohár tejföl, csipet cukor, pirospaprika.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Bloody Mary

    Keverõpohárban készítjük, majd pohárba (jégre) szûrjük, s a tetejére frissen õrölt borsot szórunk.

  • Kapros harcsapaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé, 2 hagyma, zsír, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 10 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 3-5 evõkanál pirospaprika, só, fokhagyma, köménymag, kapor.

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Különleges csontleves

    Hozzávalók:

    1 csirke csontváza (maradék hússal rajta), 75 dkg sertés orjacsont, 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont, 2 l víz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál szárított garnélarák

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Töltött paprika

    Szép húsos zöldpaprikáknak magját kiszedjük, ereit kivágjuk s egy tálba rakva, leforrázzuk. Ha egy ideig már álltak, kiszedjük és szitára rakjuk. Elõzõleg már feltehetjük a mártáshoz szükséges egy - 1 és fél kiló paradicsomot, egy kis hagyma és petrezselyem zöldjével, kevés vízzel fõni.

  • Halpaprikás bográcsban

    Hozzávalók:

    80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, fõzõtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves.

  • Máj nyárson

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 15-20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db nagy húsos zöldpaprika (mirelit is lehet), 2 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint fûszerezett paradicsomlé, mustár, törött bors, só.

  • Szerelmeslevél

    Hozzávalók: (20 db süteményhez) 1,6 kg vajastészta (mélyhûtve is kapható). Töltelékhez: 5 db tojásnak fehérje 20 dkg cukor, 10 dkg finomra õrölt dió, 15 dkg durvára vagdalt dió evõkanál méz, 1 teáskanál õrölt fahéj. Kenéshez, illesztéshez: 5 tojássárgája, 10 dkg cukor,
    1 evõkanál napraforgóolaj, 5 dkg porcakor (a szóráshoz).

  • Hal bormártással

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.