rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Marinált ecetes gomba

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

    A gombét megtisztítom, a nagyobbakat darabolom. A többi hozzávalót felfõzöm és 10 percig vele fõzöm a gombát is. Egy szûrõn lecsepegtetem a gombát. Üvegekbe teszem a gombát (üvegenként 1 - 1 babérlevelet is teszek bele), majd felöntöm a lehûlt lével. A tetejére olajat öntök.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csabai krokett

    A burgonyát meghámozzuk és az almareszelõ durva fokán nyersen lereszeljük. Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a bõrétõl megfosztott és nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt kolbászt.

  • Receptkönyv Haydn kulináris utazásaival

    Bécs - Joseph Haydn kedvenc receptjeit is tartalmazza az a szakácskönyv, amelyet a közelmúltban mutattak be a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastélyban.

    A kötet szerzõje, Thomas Freudensprung osztrák színész és hobbiszakács 108 korabeli receptet gyûjtött össze, utalva a nagy zeneszerzõ 108 szimfóniájára. Az ORF magyar nyelvû honlapján található beszámoló szerint az olvasók tulajdonképpen egy kulináris idõutazáson vehetnek részt a könyv segítségével.

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

  • Füge gyógybor

    1 kg fügét apróra összevágunk. Egy 7-8 l-es uborkásüvegbe 1 dkg élesztõt, 1 dkg borkõsav port teszünk majd ráöntjük az apróra vágott fügét. 5 liter vizet 1kg cukorral felforralunk, ha kihült ráöntjük az uborkásüvegben lévõ anyagokra.

  • Bárányleves

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só

  • Provanszi mártás

    Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 EK olaj, 1 EK ketchup, 1 TK kakukkfû, 1 TK rozmaring, 1/2 TK só, frissen õrölt fehérbors.

  • Almás-diós lepény

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

  • Brandied Banana Collins

    Jéggel félig töltött pohárba öntjük a brandyt, a likõrt és a citromlevet, megkeverjük, majd szódával felöntjük.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Csöregefánk

    Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Fokhagymás-petrezselymes tészta

    Rövid csõtésztát vagy orsótésztát kifõzök sós vízben. Közben apróra vágok 3-4 gerezd fokhagymát és 1-2 csokor petrezselyemzöldet.

  • Almaleves argentin módra

    Hozzávalók: 50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

  • Õszibarackfánk

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 25 dkg liszt, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztõ, 2-2,5 dl tej, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi só, félliternyi magozott, felezett õszibarackbefõtt, a tetejére fahéjas porcukor;

  • Lasagne

    Szükséges hozzá egy doboz lazannyatészta - maradjunk egy négyszemélyes adagnál - egy bõ félkiló sertésdagadó, egy negyed kiló edami sajt, egy hatalmas fej vöröshagyma, egy liter tej, kevés margarin, liszt, só, szerecsendió, oregano és pirospaprika.

  • Cikóriás sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 db nem túl vastag cikória, 8 nagy sonkaszelet(nem túl vékony), tej, olaj, liszt, reszelt sajt, burgonya.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, vagy sült hús, 15 dkg burgonya, 1 alma, 1 ecetes uborka, 1 ek mustár, késhegynyi törött bors, 3 dl tartármártás, 5 dkg füstölt marhanyelv, 1 EK vágott petrezselyemzöld.

  • Borscs

    Hozzávalók: 3 l víz, 1 kg marhahús, 1 kg marhacsont, 8 db hámozott, reszelt cékla, 2 apróra vágott hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, l citrom leve, 2 tojás.

  • Zeller saláta

    Hozzávalók: zeller 1 db, burgonya 0.5 kg, hagyma 1 fej, ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka, só 2 késh.