rss
  • Kávékrémes

  • Share on Tumblr

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

    A lisztet elmorzsolom a zsírral és a cukorral, a tejben pedig elkeverem a szalalkálit. A kettõt összekeverem és rétestészta-szerûvé kidolgozom. Most 5 felé vágom, cipókká gyúrom, vékonyra nyújtom és egyenként lisztezett tepsi hátulján megsütöm. Hamar sül, így a 200 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsül.

    A tejet felforralom a cukorral. A feketekávéba belekeverem a lisztet, majd a forrásban lévõ tejhez öntöm. Folytonos keverés mellett sûrû krémmé fõzöm. A tûzrõl levéve belekeverek 5 deka vajat, majd még forrón megtöltöm vele a lapokat. A maradék vajat felolvasztom, majd elosztom a sütemény tetején. Megszórom porcukorral. Csak másnap szeletelem fel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Zöldborsófelfújt

    Hozzávalók: A töltelékhez: 60 dkg kifejtett zöldborsó, 3 tojás, 2 kaliforniai paprika, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió; a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj. 10 dkg köles dara vagy búzadara, 1 tojás, só, liszt a nyújtáshoz, zsiradék a formához.

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.

  • Kávétorta

    Hozzávalók:

    piskótához: 7 tojás, 7 púpozott evõkanál finomított kristálycukor, 2 teáskanál Nescafé, 7 púpozott evõkanál rétesliszt, fél csg sütõpor;a krémhez: 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 3 evõkanál Nescafé, 2 teáskanál kakaópor

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Barackos kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 20+5 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg margarin
    - 5 tojás
    - 1 citrom reszelt héja
    - 25 dkg liszt
    - 1 csipet só
    - 2 evõkanál rum

    Töltelékhez:

    - 70 dkg sárgabarack

    Szórni:

    - porcukor

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, só, õrölt bors, fél citrom héja, pirított zsemlemorzsa.

  • Tejszínes lencseleves

    Tejszínes lencselevesA hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt főzzük elő a lencsét. A répát hámozzuk meg, majd vágjuk 5x5 mm-es kockákra, kezdjük el dinsztelni az olajon. Fedjük le, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy babérlevelet, és kakukkfüvet, és a leszűrt lencsét is. Majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt követően már nem forraljuk tovább.

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba, hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és az ételízesítőt, majd beleöntjük a vizet is. A pennét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és a jénait alufóliával letakarjuk. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".

  • Sonkás rakott hal

    Hozzávalók:
    1 kg hal, 20 dkg sonka, 1 teáskanál mustár, ételízesítõ, só, õrölt bors, õrölt paprika, 1 db tojás, 1 dl kefir, 20 dkg uborka, étolaj;

  • Genovai szalagtészta (Fettuccini alla genovese)

    1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fettucine).

  • Hagymás sajtos túrótorta

    Hozzávalók:

    1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt

  • Algíri krumpli

    Aki szereti a különleges ételeket, az próbálja ki ezt az arab köretet.

  • Amerikai oldalas

    Hozzávalók: 4 személyre: 2000 g oldalas, 1 kis üveg ketchup, 100 ml akácméz, 150ml ananászlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöldfûszer keverék, tejeskukorica és paradicsom a körethez.

  • Káposztás tészta (káposztás cvekedli)

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Pörköltfelfújt

    Hozzávalók: fél csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás, 2 evõkanál vaj, 4 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 kávéskanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.