Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.
Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet elmorzsolom a zsírral és a cukorral, a tejben pedig elkeverem a szalalkálit. A kettõt összekeverem és rétestészta-szerûvé kidolgozom. Most 5 felé vágom, cipókká gyúrom, vékonyra nyújtom és egyenként lisztezett tepsi hátulján megsütöm. Hamar sül, így a 200 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsül.
A tejet felforralom a cukorral. A feketekávéba belekeverem a lisztet, majd a forrásban lévõ tejhez öntöm. Folytonos keverés mellett sûrû krémmé fõzöm. A tûzrõl levéve belekeverek 5 deka vajat, majd még forrón megtöltöm vele a lapokat. A maradék vajat felolvasztom, majd elosztom a sütemény tetején. Megszórom porcukorral. Csak másnap szeletelem fel.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!