rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kávékrémes

  • Share on Tumblr

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lisztet elmorzsolom a zsírral és a cukorral, a tejben pedig elkeverem a szalalkálit. A kettõt összekeverem és rétestészta-szerûvé kidolgozom. Most 5 felé vágom, cipókká gyúrom, vékonyra nyújtom és egyenként lisztezett tepsi hátulján megsütöm. Hamar sül, így a 200 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsül.

    A tejet felforralom a cukorral. A feketekávéba belekeverem a lisztet, majd a forrásban lévõ tejhez öntöm. Folytonos keverés mellett sûrû krémmé fõzöm. A tûzrõl levéve belekeverek 5 deka vajat, majd még forrón megtöltöm vele a lapokat. A maradék vajat felolvasztom, majd elosztom a sütemény tetején. Megszórom porcukorral. Csak másnap szeletelem fel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Grillezett májszeletek zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfû, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett.

  • Tejszínes narancstorta

    Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Ananászlekvár

    Hozzávalók: 1,10 kg tisztított ananász, 80 dkg narancs, 1,10 kg mandarin, 2 lime héja és leve, 20 dkg marcipán, 2 teáskanál fahéj, 3 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 vaníliarúd, 10 dkg mogyoró, 10 dkg mandula, 1,50 kg zselésítõ cukor.

  • Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

    Hozzávalók:

    1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett

  • Szezámmagos csirkefalatok

    Szezámmagos csirkefalatokA csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb. A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára. Ha kisültek lecsepegtetjük.

  • Szentgyörgyhegyi rizling mártás

    Hozzávalók: 60 g vaj, 25 g liszt, 1 ek. esszencia, 200 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 1 db alma, 200 g szõlõ, 20 g cukor, 150 ml tejszin, só.

  • Gombasaláta - csípõsen

    Hozzávalók: egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, vegeta.

  • Bundás alma

    6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és közepükbõl kis késsel a csutkát kiemeljük.

  • Francia almatorta

    Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.

  • Almás krémes

    Hozzávalók, a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evõkanál tejföl.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók: 4 paprika (1 lehet csípõs is), 3 paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, olaj, só, bors.

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Fokhagymás libamáj kapros túrógombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 20 g liszt, 50 g libazsír, só, fokhagymamártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 40 g liszt, 300 ml húsleves, 20 g zsír 100 ml tejföl, só, túrógombóchoz: 400 g tehéntúró, 125 g liszt, 25 g vaj, 3 db tojás, kapor, só.

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Túróval töltött sonkatekercs

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 1 fej hagyma, 8 szelet gépsonka, fél csokor petrezselyem, 8 dkg aszpik (zselatinporból), köménymag, pirospaprika, só.

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Asztúriai sólet (Fabada Asturiana)

    Hozzávalók: 50 dkg nagy szemû fehér bab, 25 dkg füstölt sertésoldalas, 25 dkg csontos marharostélyos, 1 kisméretû füstölt csülök, esetleg még egy sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg paprikás lángolt kolbász, 20 dkg debreceni kolbász, 1-2 babérlevél, 1 csõ hegyes pirosra színezõdött zöldpaprika, egy kevés só, törött bors.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;

  • Marhapörkölt

    Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk, és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk, és a hagymához tesszük.

  • Csirkehússal töltött alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...